Nii võistluste avamisel traditsiooniliste tervitussõnavõttudega, lõpetamisel medalite kaelapanekul kui ka lõpusõnadega kaasnevad alati Leoni poolt väljamõeldud üllatused, mis ei puudu ka seekordsetel võistlustel. Mis täpselt - see ongi üllatus. Tulge kõik ise vaatama!

See on esimene põhjus, miks langes otsus võistlused siin läbi viia. Uus Maadlusliidu juhtkond oli seda meelt, et viia võistlusi läbi ka mujal vabariigi kohtades, mitte ainult Tartus-Tallinnas, samuti arvestades tõika, et kuna maadluse seis on praegu hea, saaksid ka väiksemad kohad näha meie tippmaadlejate esitusi. Samuti on uued maadlusreeglid muudetud sellisteks, et ka maadlusest kaugemalseisvad pealtvaatajad saavad aru, mismoodi maadeldakse ja kes on võitjad.

Teiseks, mis üllatas maadlusjuhte ja tippkohtunikke, et Raplas kui maakonnakeskses väikelinnas on selline võimas ja suurepärane spordihoone SADOLIN, kus on võimalik läbi viia kõrgetasemelisi võistlusi paljudel spordialadel. Öeldi otseselt, et suur austus ja tunnustus nendele inimestele, kes julgesid sellise projekti ellu viia sellisel suhteliselt keerulisel ja raskel ajal.

Kes siis maadlevad? Eelinfo põhjal kindlasti Eesti esinaismaadleja raskekaallane(+ 75 kg) Epp Mäe. Meeste osas peaksid kohal olema kõik koondislased ja koondise kandidaadid. Uuest aastast maadeldakse uutes kaalukategooriates, seega peavad paljud alles otsustama, millises kategoorias võistelda. Need võistlused on ühtlasi esimesed katsevõistlused koondise kohtadele.

Maadlusmatil katsuvad jõudu kahekordne maailmameister Heiki Nabi, Ardo Arusaar (OM 8. koht), Anar Zeinalov (EM 2013 9. koht), Madis Sihimets (Eesti MV 2013 2. koht), Margus Uueda (Eesti MV 2013 2. koht), Jüri Nisumaa - kõik maadlusklubi „Juhan" maadlejad; Alo Toom Vändrast; Erik Aps ja Rauno Pajuviidik Tallinnast jpt parimad Tapalt, Kadrinast, Tartust, Võrust.

Võistlusi on lubanud kindlasti vaatama tulla 1953. ja 1954. aasta maailmameister August Englas, samuti ka 2kordne NSV Liidu meister (1962, 1963) ja pronksiomanik(1964) Jaan Roots ning mitmed teised omaaegsed maadluskuulsused.

Võistluste algus on 25. jaanuaril kell 11.00. Finaalide algus on 16.00. Pidulik lõpetamine ja parimate autasustamine 17.00.