Päeva sissejuhatuseks kohtuti Väike-Maarja gümnaasiumi 10. klassi õpilastega. Ajakirjanikud andsid hea ülevaate spordiajakirjaniku tegevuse rõõmudest ja muredest ning rääkisid värvikalt, näidete varal, kuidas neist just spordist kirjutajad said.

Simuna kandist pärit Kristi Vahemaale meeldib sport, meeldib ringi käia ja suhelda, meeldib erinevate inimeste ja olukordadega kokku puutuda. Spordiajakirjaniku töö seda kõike ka võimaldab.

Aet Süvarist, kes varem töötas Eesti Ekspressis hoopis teiselaadsete teemadega, sai tema enda sõnul 10 minutiga jalgpallifänn, ta sai n-ö hoobilt nägijaks ja jalgpall on toimetuses jäänudki tema teemaks.

Pärt Talimaa aga sattus sporditoimetusse õnneliku juhuse läbi. Tema kirjeldas väga haaravalt spordiajakirjaniku tegevuse köögipoolt. Leheveergudelt on lugusid väga hea lugeda ja need peavad kirjutajatel alati õigel ajal valmis saama, aga teinekord on selleni jõudmine päris keeruline ja mõnikord peab lausa uskumatuid seiku läbi elama.

Õpilased kuulasid süvenenult ja andsid omalt poolt märku, et on neilgi spordi vastu huvi olemas ning jälgitakse nii Eestis kui ka laiemalt kogu maailmas toimuvat.

Vahest sai mõni õpilastest kohtumiselt kaalumist väärivaid mõtteid ka oma eesseisva elukutsevaliku tegemiseks.

Väike-Maarja vallas tegeletakse väga erinevate spordialadega. Lehemaht kõike siin toimuvat kajastada ei võimaldanudki ja seetõttu tuli valikuid teha, kellest ja millest kirjutada.

Eesti Päevalehe sporditoimetusega olid Väike-Maarja spordihoones kohtumas vallavanem Indrek Kesküla, Väike-Maarja valla rahvaspordiklubi tegevjuht Ants Rikberg, üks Georgi Kange peakorraldajaid Ants Einsalu, korvpallitreener Vaido Rego, maadlustreener Lembit Kalter, Simuna kandi spordielu eestvedaja Hillar Kasu, Simuna jää- ja lumerajasõitude peakorraldaja Väino Haiba ja eelmise aasta valla parim meessportlane, motosportlane Indrek Mägi.

Gümnaasiumi spordialastest ettevõtmistest rääkis kehalise kasvatuse õpetaja Geidi Kruusmann, kes ise on kõva tegija saalihokis. Spordihoone saalis käis kehalise kasvatuse tund parasjagu III klassil. Nii mõnigi õpilastest jäi Eesti Päevalehe fotograafi pildile.

Ebavere tervisespordikeskusega tutvuti sealse tegevuse ühe eestvedaja Urmas Kullase selgituste saatel. Georgi söögitoas aga pildistati praegu Väike-Maarjasse deponeeritud Amandus Adamsoni "Tšempioni" koopiat.

Georg Lurichiga seonduv oli kohtumisel läbiv teema pea igast spordialast kõneldes. Ja ikka viis mõttelõng Lurichi mälestussamba juurde.

Ülevaade Väike-Maarja valla spordielust ilmus Eesti Päevalehes laupäeval, 5. mail.