Juba neljas kord järjest selguvad ümber Viljandi järve jooksul ka Eesti meistrid pikal murdmaajooksu distantsil.

Meestest on peapretendid Eesti meistritiitlile hiljuti eduka maratonidebüüdi teinud Sportkeskus.ee esindaja Taivo Püi, praktiliselt koduradadel jooksev ja murdmaajooksus Eesti noorsoo meistritiitli võitnud Keio Kits EMÜ SK-st ja murdmajooksu lühikese raja meistrivõistlustel hõbeda võitnud Sergei Tšerepannikov Stamina SK-st. Vahefinišivõite läheb jahtima värske Eesti meister murdmajooksu lühikesel rajal Roman Fosti Stamina SK-st. Naistest on eeldatav favoriit Stamina esijooksja Evelin Kärner, keda üritavad edestada Annika Rihma Sporkeskus.ee-st ja Liina Luik TÜ ASK-st.

EMT Järvejooksud tähistavad kümnendat juubelit

2002. aastal alustanud järvejooksude sari kutsub ka sel aastal kõiki jooksusõpru regulaarselt harjutama ja osalema nelja kuu jooksul neljal populaarsel järvejooksul. Viimastel aastatel palju populaarsust võitnud ja 2011.aastal kümnendat järvejooksude sari alustab ka 2011. aastal Viljandis. Traditsiooniliselt 1. mail toimub järjekorras juba 82. Suurjooks ümber Viljandi järve, mille raames selguvad ka Eesti meistrid murdmaajooksu pikal distantsil. Enne jaanipäeva, 11. juunil toimub Tallinnas 40. jooks ümber Harku järve. Suve keskel on jooksjad oodatud Otepääle, kus 9. juulil tehakse 30. korda tiir ümber Pühajärve. EMT Järvejooksude viimane etapp toimub 27. augustil Tallinnas, kus toimub 39. jooks ümber tallinlaste joogivee allika Ülemiste järve.

Stamina Spordiklubi poolt korraldatava EMT Järvejooksude sarja kogupikkuseks on mõnisada meetrit rohkem kui 42 km. Nii moodustab nelja jooksu distantside summa praktiliselt täismaratoni  ja annab suurepärase motivatsiooni jooksusõpradel maist augustini sihipäraselt harjutada, et siis septembri keskel osaleda juba Tallinna Sügisjooksu raames toimuval maratonil.

Ka kepikõndijad on oodatud EMT Järvejooksudele osalema, sest kõigi ürituste raames võib tiiru ümber järve teha ka kepikõndi  harrastades. Vaid 82.Suurjooksul ümber Viljanid järve tuleb kepikõndijatel eraldi arvestuses registreerida. Teistel jooksudel on üks registreerimine ja liikumisviis on osalejate endi valida. Kepikõndijad stardivaid vaid peale jooksjaid. 

Kõige nooremaid jooksusõpru ootavad järvejooksudel POP lastejooksud, kus iga last ootab finišis POP kõnekaart ja Lepatriinu šokolaad. Lapsi innustab jooksurajal lepatriinu ise. 

Viking Line motiveerib jooksusõpru osalema järvejooksudel, sest kõik neli järvejooksu lõpetanud jooksjaid ootab Viking Line poolt tasuta edasi-tagasi reis Helsingisse laeval Viking XPRS

 Sarja spordipartner adidas koos Rademariga pakuvad kõigil jooksudel soovijatele võimalust teha footscani jalatesti, mille tulemused lihtsustavad jooksujalanõude valikut. Samuti on võimalik jooksudel soodushindadega osta uusimat ja parimat adidase jooksuvarustust.

Sparta fitnessitreenerid teevad igal jooksul enne järveringile minekut jooksusõpradele meeleoluka soojenduse. Eesmärgiks valmistada võistlejad ette ees ootavateks katsumusteks ning anda neile rajale kaasa hea tuju ning mõnus meeleolu.

2010. aastal oli EMT Järvejooksude etappidel kokku 6298 lõpetajat.  Võrreldes 2009.aasta 5889 lõpetajaga oli kasv 6,9 %. Kõigile neljale järvejooksule tegi möödunud aastal tiiru peale 404 jooksjat ehk 12 % rohkem kui 2009.aastal (361)

EMT Järvejooksude info ja registreerimine www.stamina.ee/jarvejooks ja 6718548