Sakala Keskuse juhataja Jaanus Kuke arvates on vastvalminud lauluväljak kooridele ja tantsurühmadele suurepärane esinemispaik. ,,Kõik lauluväljaku funktsioonid kokku loovad igale esinejale väga mugavad tingimused oma ürituse läbiviimiseks,'' ütles Kukk ning lisas, et lauluväljakut saab kasutada ka nii-nimetatult kahesuunaliselt ehk kontserte saab pidada nii laulukaare all kui tantsuväljakul.

Avamisel osalevad Viljandi linnapea Ando Kiviberg, Viljandi maavanem Lembit Kruuse ja Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Tarvi Sits. Lauluväljaku õnnistab Viljandi Jaani Kiriku pastor Marko Tiitus.

Maakonna koorid ja tantsurühmad

Avamisel kaetakse lauluväljaku piirid küünaldega ning süüdatakse Lauluväljaku tulekera, kus laulu- ja tantsupeo tõrviku abil kantakse leek edasi soovijate esimese advendi küünaldele. Kõikidel tulijatel palutakse kaasa võtta oma küünlad.

Pidulikul avamisel astuvad üles mitmed Viljandi linna ja maakonna koorid ja tantsurühmad, kokku 350 lauljat, tantsijat ja muusikut. Ühisloominguga tulevad esitamisele laulud ,,Tuljak'' ja ,,Koit''. Muusikalist etendust dirigeerivad Taimi Välba ja Kaidi Risting.

Tohutu hulk tööd

Lauluväljaku kompleksi rajati 1000 inimest mahutav kõlakoda, sadu inimesi mahutav tantsuväljak ning tuhandeid inimesi mahutav pealtvaatajateala. Samuti asub territooriumil tualettide ning pesemis- ja riietusruumidega varustatud ligi 225m2 abihoone.

Viljandi lauluväljaku rajas aktsiaselts YIT Ehitus ning tööde kogumaksumuseks kujunes 1,4 miljonit eurot. Ehitust toetas 1 084 643 euroga Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ning 150 000 euroga Viljandimaa omavalitsused. Viljandi linna omafinantseering oli 115 000 eurot. Lauluväljaku projekti koostas arhitektuuribüroo Kadarik Tüür Arhitektid.