Lisaks korraldati jalgsimatk Käärikule, osaleti tegevusteraapia töötubades, kohtuti tuntud sportlase Jaak Maega, külastati Tehvandi suusahüppetorni ning Otepää Talispordimuuseumi. Laagri personali kuulusid lisaks kasvatajatele ka treener ja filoloog.

Läbi erinevate mitteformaalsete ja sportlike meeskonnategevuste kasvas noorte julgus rääkida rohkem eesti keelt ning paranes üksteisemõistmine ning üksteisega arvestamine. Samuti laienes noorte silmaring, sest paljud määratlemata kodakondsusega või Euroopa kolmandate riikide kodanikest osalejad ei olnud kunagi käinud Otepääl.

Tuli tõdeda, et paljud lapsed ei olnud enne laagri toimumist kuulnud meie tuntud sportlastest kettaheitja Aleksander Tammertist ega suusataja Jaak Maest.

Kohtumine Jaak Maega jättis noortele kustumatu mälestuse, sest suusataja rääkis põhjalikult oma lapsepõlvest, treeningutest, võistlustest ning perest ja seda paralleelselt nii eesti kui ka vene keeles. Pärast kohtumist said kõik laagrilised esitada küsimusi. Mälestuseks jäi autogramm ning ühispilt.

Laager täitis oma eesmärgi, noored, kes laagrisse tulles olid tagasihoidlikud ning kartsid rääkida eesti keelt olid laagris veedetud aja jooksul õppinud palju vabamalt ja ladusamalt ennast eesti keeles väljendama.