Kuutsemäe Puhkekes­kus asub Eesti talvepealin­nast Otepääst 14 km kau­gusel Otepää kõrgustikul. Aastate jooksul on sinna tekkinud populaarne vaba­ajaveetmise paik. Mäesuu­satamises on aastakümnete jooksul välja kujunenud kindlad käitumistavad, mis aitavad nõlvadel tagada ohutu ja üksteist arvestava liikumise. Mäesuusa- ja lu­melauahuvilistele pakutakse seitset erineva raskusastme­ga laskumisnõlva. Pikku­sed varieeruvad alates 214 meetrist 514 meetrini.

Ansomäe Suusakeskus asub 1,5 km kaugusel Ote­pää linnast. Ansomäel saab snowtubing’it harrastada kolmel 300 meetri pikkusel rajal, mida teenindab tõs­tuk. Avatud on ka lumelaua­park. Külastajate päevane tipphulk ulatub kuni 300 inimeseni.

Otepää kõrgustiku ida­osas asub kuplikujuline Munamäe Suusakeskus. Mäel on kaks hooldatud las­kumisnõlva, võimalus ren­tida lumelaua- ja suusava­rustust ning toitlustus otse laskumisnõlva all asuvas palktares. Väike Munamäel on suusatamisega tegeletud alates 1947. aastast. Siin on korraldatud Eesti meistri­võistlusi mäesuusatamises, kiirlaskumises ja lumelaua­sõidus.

Kütioru keskosas asuv Kütioru Puhkekeskus pakub aktiivse- ja loodus­puhkuse võimalusi aasta­ringselt. Seal paiknevad mäesuusakeskus, Kütioru maaskulptuuri rada ja loo­duskaitselised sihtkaitse­vööndid. Kütiorus on avatud viis erineva raskusastmega laskumistrassi: läänenõlval õppetrass 200 m, keskmise raskusastmega trass 300 m, lumelaua-suusakrossirada 250 m, idanõlval sporditrass 250 m, keskmise astmega trass 500 m, ekstreemtrass, lumelauduritele erinevad metsarajad.