Tööharjutus on tööturuteenus töötule tööharjumuse taastamiseks või esmase tööharjumuse kujundamiseks. Eesmärgiks on tõsta töötu valmisolekut aktiivsetes tööturumeetmetes osalemiseks või tööle rakendumiseks. See teenus on eelkõige suunatud töötule, kes pole pikka aega töötanud, kellel puudub töökogemus või kes ei ole valmis töötama iseseisvalt avatud tööturul. Tehakse kergemaid töid, mis ei nõua erialaseid teadmisi või milleks vajalikud oskused on omandatavad tööharjutuse käigus juhendaja nõustamisel ja juhendamisel.

Tööpraktika eesmärk on anda inimestele töö leidmiseks vajalik praktiline töökogemus ning täiendada töölesaamiseks vajalikke ametialaseid oskuseid ja teadmisi. Tööpraktika vajaduse selgitab välja töötukassas arvel oleva isiku töövahenduskonsultant või juhtumikorraldaja, võttes arvesse töötu varasemat töökogemust, oskuseid ja teadmisi ning töösoove. Praktika on vajalik, kui aktiivse töö otsimise tulemusel on näha, et inimestel pole tööpakkumistes nõutavat töökogemust või on töölesaamiseks vaja täiendada ametialaseid oskuseid ja teadmisi.

Eesti Töötukassa toetab tööandjat palgatoetusega, kui ta rakendab tööle töötu, kes on töötuna arvel olnud  vähemalt 12 kuud tööleasumisele eelneva 15 kuu jooksul, kui tema töötuna arvelolek on vahepeal olnud lõpetatud tööle asumise või puudega inimese hooldamise eest tasu saamise tõttu. Palgatoetust makstakse nii töötu tähtajatul kui ka tähtajalisel tööle või teenistusse võtmisel.

SA Taheva Sanatoorium tänab koostööpartnereid Eesti Töötukassa Valgamaa osakonnast ning sihtasutuse töötajaid, kes on töötutele suunatud teenuseid aidanud edukalt rakendada.