Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine algab Viljandis traditsiooniliselt kirikukellade helisemisega 24. veebruari päikesetõusul kell 7.35 ja kell 10 algava oikumeenilise tänajumalateenistusega EELK Pauluse kirikus. Kirikus saab annetada Haapsalu lastekodu laste abistamiseks ja lastekodu taastamise toetuseks. 

Enne jumalateenistust, kell 9.15 asetavad linnajuhid ja kaitseliidu Sakala maleva esindajad lilled kindral Johan Laidoneri monumendi, Vabaduse platsil asuva mälestustahvli ja Mõisa pargis asuva represseeritute mälestusmärgi juurde.

Kell 11.15 rivistutakse Pauluse kiriku juures jalutuskäiguks kohtumaja ette (kolonn liigub marsruudil: Kaalu - Vaksali - Kauba - Lossi - Tartu - Koidu - Posti – kohtumaja (Posti tn 22)), kus algab kell 11.30 pidulik rivistus ja loetakse traditsiooniliselt ette „Manifest Kõigile Eestimaa rahvastele“.

Keskpäeval jätkatakse sealt pidulikku jalutuskäiku (kolonn liigub marsruudil Posti - Tallinna - Vaksali - Vana-Vaksali) Vanale kalmistule, kus kell 12.15 toimub mälestuspalvus Vabadussõjas langenute kalmudel. 

Alates kella 12.15–13 pakutakse Ugala juures Vana-Vaksali tänava parklas sõdurisuppi. 

Kell 13 algab Ugala teatris Eesti Vabariigi 93. aastapäevale pühendatud kontsertaktus. Nagu viimastel aastatel tavaks, on kontsertaktuse korraldus usaldatud ühe linna gümnaasiumi hooleks. Pärast Paalalinna gümnaasiumi ja maagümnaasiumi on nüüd kord Carl Robert Jakobsoni nimelise gümnaasiumi käes.

Koolipere Ave Alvre juhendamisel ja suunamisel on oma kontserdi motoks valinud „Maailm on kodu, kodu on maailm“. “Tänapäeval, mil teed kõikjale valla, kui on vaid ettevõtlikkust minna, on kodu piirid ehk laienenud, kuid mõiste kindlasti samaks jäänud. Nii pakutaksegi laulude ja tantsude juurde mõtteid Viljandimaa inimestest meie kõrval ja meist kaugel,” selgitas Ave Alvre kontserdi sisu.

Kuulajate ja vaatajate ette astuvad mudilaskoori, poistekoori, tütarlastekoori ja neidudekoori lauljad 2.-12.-klassini, balletistuudio tantsijad, õpilaste ja ka õpetajate rahvatantsurühmad ning CRJG Hebe praegused tantsijad ja vilistlased. Ugala teatri laval astub publiku ette rohkem kui kakssada esinejat.

Kontsertaktuse alguses annavad linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ja linnapea Kalle Jents üle Viljandi linna elutöö ja aastapreemiad. Pärast kontserti pakutakse sünnipäevakringlit.