Ürituse põhiteemaks oli minu kodu, minu kodumaa. Lapsed joonistasid pilte oma kodust ja perest.

Lasteaia saali põrandale olid joonistatud värviliste teipidega (sini-must-valge) Eestimaa piirjooned. Sinisega olid veepiirid, mustaga maismaapiirid ja valgega meie saared. Lapsed said kogeda ise ja mõõta, kuikaugel on meie kodukohast Ülenurmelt Tallinn, Haapsalu või Valga, millega saab sõita Paidesse onu juurde või Saaremaale vanaema-vanaisa juurde. Tallinn, meie pealin, asub Tartust päris kaugel, alati sinna ei saa minna, seepärast vaatame meie presidenti T.H. Ilvest televiisorist. Oma kodumaast laulsid Mesimummide ja Liblika rühma lapsed.

Koos lastega tuletasime meelde lipuvärvid ja nende värvide tähenduse eestlasele. Väikesele lapsele saime lipuvärvid selgeks rukkilille, pääsukese ja paekivi/ räime värvide abiga. Eesti iga sümboli kohta oli lastel laul või luuletus õpitud – lipuvärvidest Rebekka ja Laura luuletus, rukkilillest Karoliina ja õpetaja Vesta luuletus, pääsudest laulsid Lepatriinu lapsed. Sinised, mustad ja valged õhupallid meie ümber andsid üritusele pühalikku hõngu ja samas ka uhkust – need on meie värvid, nad on meile olulised, me oleme uhked, et meie lipul on just sellised värvid.

Üllatusena olid peole kutsutud noored kandlemängijad. Meie lapsevanem L. Kask tuli koos oma õpilastega Tartu Muusikakoolist meie juurde koos väikeste ja suurte kanneldega ning imelised õrnad kandlehääled täitsid lasteaia saali.

Peole annavad alati särtsu laste tantsud. Seda jätkus meil küllaga, nii laste lihtsaid tantsukesi kui eesti rahvatantse. Tantsisid kõik, kes olid saalis: õpetajad, õpetaja-abid, lapsed, lapsevanemad. Kandle saatel saime Kaera-Jaanigi tantsida.

Kodumaa sünnipäeva kontsert kujunes meeldejäävaks sündmuseks tänu meie lasteaia õpetajatele, lastele ja lastevanematele. Aitäh teile kõigile!