Eestimaa Rahvarinde, Läti Tautas Fronte ja Leedu Sajudise organiseeritud inimkett oli 675,5 km pikk ja läbis ka Karksi valda. Kolmes keeles hõikasid inimesed – „vabadus“, „briviba“ ja „laisve“. Meie vallas Balti ketis osalenud kogunesid hiljem Lilli piirile, kus peeti üks võimsamaid miitinguid. Erinevate ürituste kaudu on seda traditsiooni jätkatud kõik need 25 aastat. Ei juhtu tihti, et inimesed ise saavad sellisel kujul ajalugu teha ning seda muuta.

Tänavune juubeliaasta tähistamine piiril toimus koostöös Läti lähivaldadega. Meil langes suurem koormus kultuurikeskuse ja vallahoolduse töötajatele, Kaitseliit tegeles parkimise ja korra loomisega. AS Micus valmistas ette lõkke, mis oli sama suur kui veerandsada aastat tagasi.

Tegelikult oli ajalooline sündmus seegi, sest esimest korda 25 aasta jooksul kõneles piiril Eesti Vabariigi president – Toomas Hendrik Ilves.

Oluline on seegi, et esmakordselt olid sellel päeval piiril leedulased. Leedu noored sõitsid 20 autoga Balti keti teekonna läbi ja andsid meie presidendile üle uhke aumärgi. Lisaks riigipeale tervitasid kokkutulnuid veel Läti Vabariigi Seimi liige Romualds Ražuks, kes oli aastatel 1990–1992 Tautas Fronte juht ja Europarlamendi liige Tunne Kelam, kes rõhutas oma kõnes koostöö vajaduse jätkumisest Balti riikide vahel ning tõi Ukraina eeskujul näite maailmas valitsevatest ohtudes. Kontserdi andsid valdade isetegevuslased ning Politsei- ja Piirivalveorkester koos solistide Mikk Dede ja Tõnis Mägiga. Rahvas tõusis püsti ja võttis kätest kinni, kui Tõnis Mägi esitas laulu „Koit“. Pealtvaatajad tõmbas käima ka lätlaste rock-ansambel Perkons.

Kinobuss näitas ajaloolisi filme ning seal esilinastus ka Toomas Lepa film „Balti passioon“. Tule süütasid Kai Kannistu ja Maruta Krastina Köönast.

Kui 25 aastat tagasi kardeti, et inimesed ei julge tulla Balti ketti, siis sellel aastal muretseti, et samal ajal Viljandis toimuv kontsert tõmbab publiku ära. Kartused olid asjata, rohkem rahvast polekski mahtunud. Need, kes sellel aastal piirile ei jõudnud, võivad sinna sõita järgmisel Balti keti aastapäeval.