„Komitee roll on seista Euroopa regioonis kesk- ja kõrgharidust tõendavate diplomite, tunnistuste ja kraadide ausa ja õiglase tunnustamise eest, et hindamise kriteeriumid oleksid läbipaistvad, et kedagi antud teemal ei dikrimineeritaks.
Oluline on kaasa aidata ja toetada, et igal riigil oleks hästi töötav, tasemel spetsialistidest koosnev ja põhjalikku tunnustamisalast abi, nõu ja informatsiooni andev infokeskus,“ selgitab Vaht.

„Hetkel on antud valdkonna olulisemateks päevakorrateemadeks kvalifikatsiooniraamistike osatähtsus tunnustamise juures ja läbirääkimised vastastikuseks koostööks maailmajagude vahel,“ lisab värske president.

Veel võeti 19. juunil Horvaatia linnas Splitis toimunud koosolekul vastu uus lisadokument, milleks on soovitus kvalifikatsiooniraamistike kasutamisest kõrgharidusega seonduvate kvalifikatsioonide tunnustamisel.

*Eesti ENIC/NARIC Keskus (Akadeemilise Tunnustamise Infokeskus) on sihtasutuse Archimedes struktuuriüksus ning kuulub Euroopa Nõukogu,UNESCO ja Euroopa Komisjoni koostöövõrkudesse ENIC ja NARIC.