Oluliseks peame noortele suunatud ettevõtliku hariduse programmi käivitumist ja seoses sellega kevadise ideede laada teokssaamist. Osaliselt just tänu sellele programmile jääb lõppevat aastat iseloomustama maavalitsuse aktiivne koostöö maakondliku arenduskeskusega.

Kotka-Kroonlinna-Kunda laevaliin

Aastaid kestnud arutelud ja plaanid Kotka-Kroonlinna-Kunda laevaliinil on hakanud suuresti viimase aasta jooksul tugevamat ja jõulisemat suunda ning vormi võtma, jõudes augustis Eesti-Vene-Soome ühiste kavatsuste protokolli allkirjastamiseni ning meie poolel omakorda kauba- ja reisijateveo potentsiaali käsitleva uuringu koostamiseni. 

Spordis mitu tähtsündmust

Rakvere linna vallutasid 2012. a suvel nii ööjooksjad kui Euroopa jalgpall. Nimelt peeti Rakvere staadionil kolm U19 Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri alagrupi mängu. Osalejaterohke Virumaa suursündmus, teine Ööjooks, andis võimaluse tunda rõõmu eneseületusest ja koostegemisest. Veel lõppeva aasta viimastel päevadel rõõmustas meid korvpalliklubi Tarvas võidukarikas meeste karikavõistluste finaalturniirilt.

Mitmed asutused tähistasid sünnipäevi

Sotsiaalvaldkonnas rõõmustas meid, et erihoolekande kliendid said kolida Tapale uutesse ja kodustesse peremajadesse.

Haridusvaldkonnas oli oluliseks õpetajatele, õppimisele, haridusele ja haritusele pühendatud Eesti õpetaja autähise valmimine ja avamine Haljalas.

Mitmedki asutused tähistasid väärikaid sünnipäevi, nende hulgas Rakvere Gümnaasium, Lääne-Virumaa Keskraamatukogu ja Väike-Maarja Seltsimaja kõik 100ndat sünnipäeva.

Aasta inimesed ja tegemised

Lapsepõlve Tapal veetnud animafilmirežissöörile Priit Pärnale pühendatud esimene Priit Pärna animafilmifestival oli nii silmaringi laiendav ettevõtmine, uute kunstivormide ja innovaatilisuse vastu huvi äratamine kui ka lihtsalt ilus žest ja austus nende vastu, kes siin kord olnud ja teinud.

Käsmu kaptenitekülas toimunud arvult viies, põhjamaise suunitlusega ja rahvarohke Viru Folk muutis Vihula valla taas üheks maakonna suviseks kultuurikeskuseks.

Vihula mõis laienes ja moodustab nüüd oma Hollandi-tüüpi vaateplatvormiga tuuleveski, basseinimaja, vabaõhulava, viinavabriku ja muuseumiga atraktiivse puhkeküla.

Ka SA Virumaa Muuseumid avas Rakvere linnuses uue ekspositsiooni. Rakvere Ametikool jõudis aga mitu aastat remonditud peahoone avamiseni.

Avatud külaväravad tõid rohkelt inimesi meie esinduskülasid - Miilat ja Veneveret - uudistama.

Eraldi tasub esile toomist Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu, kelle algatusel ja osalusel toimub väga erinevaid üritusi ja ettevõtmisi. Ta  on Rakvere linna oikumeeniliste kirikupäevade algataja ja korraldaja,  tema algatusel sündis Rakveres uus kogukond Usk ja Valgus, mis on rahvusvaheline kristlik liikumine, mille keskmes on arengupuudega inimesed koos  sõpradega. 2012. aastal sai Rakveres teoks Usk ja Valgus liikumise rahvusvaheline palverännak, kus osaleti koos peredega Norrast, Taanist, Soomest, Rootsist ja Saaremaalt.

Ootame selgust

2013. aastalt ootame selgust ja lahendusi -  et riik suudaks koolireformi lõpule viia, haldusreformi alustada ning loodame tervishoiu valdkonnas asjade paranemist.