Teine eesmärk oli pakku­da lastega peredele koosole­mise ja -tegemise rõõmu.

Leivaküpsetamise põhi­tõdesid jagas Ene Valdmann Kuusalust ja huvilistest puu­dust ei olnud.

Toimus ka parima leiva konkurss. Hindamiseks oli toodud 8 leiba ja maitsjate arvates oli parim Õnne Roo­silehe leib (Kabala)

Leiva juurde sobib ka ise tehtud värske või ja selle maitsemise võimalust pak­kus osalejatele Piimandus­muuseumi pedagoog Tiina Lippant.

Tootjate ja tarbijate kok­kuviimist on 2012.a. jaa­nuarist teinud Viljandi OTT ühenduse hing Anu Johani, kes rääkis otseturunduse võimalustest ja jagas ka Vil­jandimaa tootjate kontakte. Kohal oli ka juustumeister Esna külas asuvast Kalamatsi meiereist Aita Mets, kes pak­kus osalejatele maitsmiseks värsket kitsepiimajuustu ja kitsejuustu soolvees. Oma toodangut pakkusid Piia ja Kalju Goldin (värsked aedvil­jad, soolakurk), Inga ja Arvi Väli (mesi, õietolm), Katrin Rehemägi (keraamika, leiva­vormid).

Leivapäeval osales palju lapsi ja kuna tegu oli kogu­pere päevaga, siis pakkusime lastele võimalust end välja elada batuutidel hüpates ning vaadata Viljandi Nukuteatri etendust "Kõige maitsvamad on..." Küla tublid naised olid keetnud lastele niipalju suppi, et sellest jätkus kõigile osale­jatele.

Muusikalist meelelahu­tust pakkus vanamuusika­ansambel, koosseisus Lilian ja Tõnu Jõesaar, kes esitasid keskaegset muusikat ja tut­vustasid ka selleaegseid pille. Meie saali akustika oli suure

pärane elava muusika esita­miseks ja kuulamiseks.

Kehakinnitust pakkus kohvik, kus kõikide toitude üks komponentidest oli leib ja menüü sai päris pikk. Küp­setasid ja valmistasid jälle Eistvere küla tublid naised-lapsed.

Ada Nõmmküla koostas leivateemalise ristsõna, mis seekord sai väga keeruline ja õigesti vastajaid oli vähevõi­tu.

Osalejate suust kuuldud: "Oli üks tore puhkepäev!" oli suurim tunnustus meie tege­mistele.

Suur tänu Liia Viksile, kes käis läbi kõik suured pered ja kutsus neid leivapäevale. Piia ja Kalju Goldinile, Leili Pruu­nile, Monika Vilmsile, Kersti Noormägile kohviku ja toit­lustamise eest. Inga Välile ja Pillerpäkkadele päeva meele­olu loomise ja hoidmise eest. Anneli Siimussaarele ja Ada Nõmmkülale abi eest päeva läbiviimisel. MTÜ Eistvere Mõis liikmetele Katrinile, Agele, Kristale, Ardole ja Taavile abi eest päeva etteval­mistamisel ja läbiviimisel.