Võrreldes bensiinimootoriga autodega on elektriautod keskkonnasõbralikumad ja nendega on odavam sõita. Eestis tuleb elektriautoga sõites kilomeetri hind kuni neli korda soodsam kui bensiiniautoga sõites. Elektriauto iga-aastane hooldus on bensiiniauto omast 50-70% soodsam.

Hetkel müügil olevate elektriautode sõiduulatus ühe laadimisega on u 150 km. Autod kasutavad liitium-ioonakut, mille tavalaadimine võtab aega umbes 6-7 tundi, kiirlaadimisega täitub auto aku 80% ulatuses umbes 20 minutiga.

Elektromobiilsuse programmi (ELMO) raames saavad era- ja juriidilised isikud taotleda KredExist elektriauto ostutoetust kuni 18 000 eurot. Lisaks toetatakse kuni tuhande euroga elektriauto laadija soetamist ja sellega seotud paigaldustöid. Toetust antakse elektriauto ostuks, mis soetatakse Euroopa majanduspiirkonna riigist või Šveitsist ning millel on Euroopa Liidu tüübikinnitus. Autol peab olema vähemalt kaheaastane garantii, akul viis aastat ning auto peab olema soetatud esmasesse omandisse.

Elektriautode laadimiseks rajatakse Eestisse kiirlaadimispunktid, mida tuleb üle Eesti ligi 200. Kiirlaadijad paigaldatakse kõikidele põhimaanteedele ja kõrvalmaanteedele umbes 40-60 kilomeetrise vahemaaga ning kõikidesse enam kui kolme tuhande elanikuga linnadesse ja asulatesse. Laadimisvõrgu rajamiseks käib hetkel rahvusvaheline riigihange, mille võitja selgub aasta lõpuks. Lisaks kiirlaadijate paigaldatakse kõikide elektriautode projektis osalevate omavalitsuste juurde ka tavalaadijad, et autot oleks mugav töökohas laadida.

Elektriautode Eesti tuur leiab aset 7.-13. novembrini toimuva energiasäästunädala raames. Energiasäästunädalat korraldavad Tartu Regiooni Energiaagentuur, KredEx, Eesti Energia, Keskkonnainvesteeringute Keskus, Eesti Korteriühistute Liit, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, AS Swedbank ja Säästva Eesti Instituut.
Lisainfot energiasäästunädala üritustest on veebilehel www.energiatark.ee.