Elektriraudtee avalike suhete juhi Norbert Kaareste sõnul on uus süsteem arenduses olnud ligi kaks aastat. „Meie ettevõtte töötajad on näinud palju vaeva, toomaks läbirääkimiste laua taha kõik klientide ettepanekud ja soovid, seda seoses senise piletimüügi korraga,“ sõnas Kaareste. Tema sõnul tõotab AS Webmedia poolt väljaarendatud tarkvaralahendus pakkuda Elektriraudtee klientidele sellist ostumugavust, mida ettevõttelt kaua küsitud on.

Uues süsteemis saab reisija interneti vahendusel osta omale perioodikaardi, mis tuleb hiljem rongis aktiveerida. „Reisija võib oma sõidukaardile ka hoopis raha laadida, saades nii vajadusel hiljem rongist selle abil pilet osta,“ kirjeldas Kaareste uut piletimüügisüsteemi. Tema sõnul on sääraseid lahendusi kasutusel mitmel pool Euroopas.

Oluline on rõhutada, et edaspidi saab kõiki tehinguid sõidukaardiga teostada nii rongis kui internetis. „Nii raha peale-laadimine, piletite ostmine kui ka kaardi kontojäägi jälgimine toimib nii internetis kui rongis,“ loetles Kaareste reisijatele avanevaid võimalusi. Ainsa erandina ei hakka ettevõte müüma 1-korra pileteid internetis. „Neid saab sõidukaardiga reisija jätkuvalt ainult rongist soetada,“ täpsustas Kaareste.

Kaareste sõnul lihtsustab uus süsteem kindlasti ka eurodes toimuvat piletiostu reisijale. „Edaspidi võib reisija näiteks iga kuu alguses oma sõidukaardile 10 eurot laadida, hoidudes nii rongis müntidega arveldamise vaevast,“ selgitas Kaareste uue süsteemi kasutegurit ka euro saabudes.

Süsteemi eeldavaks kasutusajaks loetakse vähemalt 5 aastat. Piletimüügikeskkonna aadressiks on pilet.elektriraudtee.ee. Esialgne süsteemi plaanitud kasutuselevõtu kuupäev on 6. september.