Kõik riigid oli kohale toonud parima tooraine ning kaasa võtnud osavaimad õpilasedõpetajad, et oma riiki väärikalt esindada. Koos katsime rahvusroogadega laua ning saime teada, kuidas roog oli valmistatud. Otse loomulikult maitses kõik oivaliselt! Valmis Eestis Keeni koolis valmistatud rahvusroogadest kokaraamat, õpilaste koostöös valmis kooli seinale ilus õunapuu. Külalised said osa Eesti kultuurist ja kommetest. Külastasime Maanteemuuseumi, Mooste mõisa, Eesti Põllumajandusmuuseumi. Õppisime leiba küpsetama, saime osa setude kultuurist, õpetasime ja õppisime rahvatantse, õpilased külastasid AHHAA teaduskeskust ning õpetajad kokkasid koos Maitseelamuste kojas.

Üle vaadatud said ka kohalikud vaatamisväärsused: Valga muuseum ning Kutsehariduskeskus, Sangaste loss, Nõiariik koos liikluslinnakuga. Kohtuti kohalike omavalitsuste esindajatega. Ilmad olid sel ajal veel talvised, kuid muljed tulised. Lapsed lahkusid Eestist pisarsilmi ning üksteisele anti lubadusi suvel kindlasti taas kokku saada. Õpetajad avaldasid arvamust, et küllap küsitakse nende käest nüüd lennukis lisakilode eest mõned eurod lisaks.

Viimane projektikohtumine toimus 10.-15. maini Bulgaarias. Sõit Keenist Koteli linna võtab aega umbes 18 tundi. Kotelis on meie partneriks kool, mille õpilased õpivad professionaalsel tasemel Bulgaaria rahvatantse, -laule ja -muusikat. Ka meie saime osa mitmest suurepärasest kontserdist ning õppisime ära paari lihtsama rahvatantsu liikumised.

Projektikohtumisel viibinud olid vaimustunud Bulgaaria kaunist loodusest, vaadetest mägedele, viinamarjaistandustest, õitsvatest roosidest, Mustast merest, vanadest puitarhitektuuriga majadest, eesli- ja hoburakenditest. Külastasime Bulgaaria endist pealinna Veliko Tõrnovot, sadama- ja kuurortlinna Nessebari.

Bulgaaria kohtumise teemaks oli „Rahvuslik käsitöö". Külastasime mitmeid etnograafia- ja koduloo- ja vaibamuuseume.

Osalenud õpilased kujundasid endile Bulgaaria rahvariietes nuku. Projektikohtumine Bulgaarias oli partnerkoolidele viimane ning seetõttu kujunesid kõik päevad ning eriti viimased õhtud üliematsionaalseteks. Vahetati kõikvõimalikke aadresse ning numbreid ja pisaraid ning jagati ohtrasti kallistusi.

Tänu Comeniuse projektile said meie õpilased ja õpetajad endale uusi sõpru ning nii mõnigi uue „õe„ või „venna". Ka lapsevanemad pingutasid tublisti ning tuletasid oma võõrkeeleoskusi meelde.

Aitäh kõikidele peredele, kes külalisi lahkelt võõrustasid. Suur tänu ka kõikidele Keeni kooli õpetajatele, töötajatele ja õpilastele, kes projekti edukusele kaasa aitasid. Võõrkeelepraktikumi ja „ellujäämiskursuse" läbisid kõik projektis osalenud hindele „5+". Projekti „Elu kultuuride areenil" praktilised tegevused on lõppenud, kuid omavaheline suhtlemine jätkub ning suvised külaskäigud seisavad alles ees.