Kui lehelugeja saaks ülesande osaleda fotokonkursil, kus teemaks Minu Elu, siis missugused hetked Sinu elust vääriksid jäädvustamist? Kas unine hommikupoolik kontorilaua taga, kiirustamine ühelt tähtsalt nõupidamiselt teisele ja elavad arutelud kolleegidega? Või hoopis perelõunad, koosveedetud aeg lastega, hetked iseendaga spordisaalis? Mõnusad olemised sõpradega? Kaunid paigad reisidest? Või hoopis...?

Erinevad elud

Harku valla Noorsootöö Keskuse ja Eura valla noortekeskuste ühisprojekt, fotokonkurss “Minu elu” tõi vaatajateni väga erinevaid tõlgendusi elust. Näha sai sporti ning tantsimist, koosolemisi sõpradega, kaugeid maid, lemmikloomi ja mõistukõnesid läbi imeilusate loodusfotode.

Mõne foto puhul tekkis küsimus, kas see siis ongi tänapäeva 15-aastase noore inimese elu? Sõbraga kaubakeskuse ees, mitte midagi tegemas... Suurelt jäädvustatud rahamänguautomaadid...

Pilte hinnanud žürii oli üsna üksmeelne. Esikoha pälvis TÜG 8. klassi neiu Anette Laas fotoga “Võõramaine külaline koduhoovis”. Noor fotograaf oli tabanud toonekure maandumise hetke koduõuele. Kiideti kompositsiooni, värve, head valgust, meeleolu. Anette pildid ei jätnud külmaks ka publikut – “Vennaga oravaid toitmas” osutus kõige enam hääli kogunud võistlustööks.

Teise koha vääriliseks tunnistas žürii samuti Tabasalu koolis õppiva 7. klassis tütarlapse Linda Britte Männisalu meeleolukad fotod “Sügis” ja“Yoko”. Üldine arvamus oli, et värkikirev sügisfoto loob lehtede langemise tunde isegi siis, kui väljas paugub pakane ja hanged ulatuvad taevani.

Kolmas koht läks Keila-Joa Sanatoorse Internaatkooli

12. klassis õppivale Raili Kont-Kontsonile fotode eest “Avastades maailma” ja “Vallutame mägesid”. Žürii tõstis esile fotode kompositsiooni ning seda, et antud fotod on väga kõnekad, saab teada autori hobidest: reisimisest ja mäesuusatamisest.

Võit Horvaatiast

Näitust käis vaatamas ka profifotograaf Lembit Michelson, kes valis välja oma lemmiku. Fotograafi eripreemiasai TÜG 5. klassi õpilane Saara Lorette Männisalu fotoseeria eest “Minu tegemised Horvaatias”. Tsiteerides fotograafi: “Need kolm fotot moodustavad terviku. Hästi edasi antud olmehetked, olustikud reisil, head värvid, tehniliselt väga korrektsed tööd.”

Kuna esikohti oli võimalik välja anda ainult kolm, häid fotosid aga mitu korda rohkem, siis tunnustati eripreemiatega kõnekamaid. Meenete omanikeks said Kerti Klaos (TÜG 5. klass), Monika Oolep(TÜG 6. klass), Rebeca Hulkko (Vääna Algkool, 6. klass), Mari-Liis Kiivikas ja GasannaTammel (TÜG 6. ja 7. klass).

Samuti tunnustas žürii eripreemiatega Eura vallast saabunud noorte töid.

Suur tänu kõikidele julgetele ja hakkajatele fotograafidele! Korraldajad loodavad, et järgmisel “fotojahil” kohtume läbi kaunite piltide nii uute kui vanade tegijatega. Seniks aga – pilk teravaks ja fotoaparaat taskusse!