Eelmises lehes kirjutasin RE kolmest põhilisest lähtekohast valla arengus. Valdkondi, mis vajavad kiiret muutmist, on palju. Muudatuste elluviimiseks napib sageli raha. Annan allpool väikese läbilõike ettevõtmistest, millele oleme uue koalitsiooni arengukavas enam tähelepanu pööranud. Et neid eesmärke paremini realiseerida, hakkab nende küsimustega tegelema uus arendusjuht.

1. Oleme liitumas Lokuta ettevõtlusalaga INVEST IN ESTONIA programmiga. 28.02.2012 peaksime saama Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist vastava sertifikaadi.

2. Jätkame ettevõtluskonkursside korraldamist ja ettevõtjate tunnustamist. Järgmine tunnustusüritus toimub 09.03.2012 Oisu Rahvamajas. Plaan on hakata ettevõtjatega regulaarseid kokkusaamisi korraldama.
Korra aastas korraldame ettevõtjatele ühise väljasõidu, sellel sügisel on kavas teha väljasõit Tartusse ülikooli tehnoloogiakeskusesse.

3. Alanud on Türi Raudteemuuseumi projekt koostöös vene partneriga MTÜ Imperatorski Vokzal. Esimeses etapis on kavas muuseumi projekteerimine ja teises ehitus. Lõppeesmärk on Lavassaare Raudteemuuseumi ületoomine Türile.

4. Üks arengu eesmärke on vallaeelarve tegevuskulude kokkuhoid, et tekiksid võimalused vallaasutuste töötajate palgatõusuks. Selleks on vaja asutuste töö ümber korraldada.

5. Oleme esitanud kohalikku Leader meetmesse hulgaliselt projektitaotlusi valla arenguks (virgestusalad, turism, ettevõtlusala jne).

6. Üks peamisi investeeringuobjekte on valla haridusasutused. Oleme esitanud regionaalsete investeeringute programmi projektitaotluse valla haridusasutustesse tuletõkkeuste paigaldamiseks. Kokku on vaja paigaldada 73 uut ust. Põhikoolile taotleme KIK-ilt toetust keskküttesüsteemi rekonstrueerimiseks. Türi Ühisgümnaasiumis on kavas sellel aastal investeerida õpikeskkonna parandamisse. Retla Kool saab parema arengukeskkonna ja õpilaskodu.

7. Käivad ettevalmistavad tegevused Türi Põhikooli juurde uue võimla rajamiseks - see on üks lähiaastate prioriteete.

8. Jätkub Türi linna vee- ja reovee projekt, mis sellel aastal laieneb ka maapiirkondadesse (Oisu, Kabala, Taikse, Särevere jne)

9. Ettevõtluse arendamisel teeme koostööd Mäo-Särevere koridori jäävate omavalitsustega, see on kasulik ka Türi vallale.

10. Ette on valmistatud ja esitatud rahastamiseks Türi linna tänavavalgustuse täieliku rekonstrueerimise projektitaotlus.

11. Käesoleval aastal oleme planeerinud üle mitme aasta investeeringuid valla teedesse ja Türi linna tänavatesse.

12. Alustame Türi Tervisekeskuse renoveerimisprogrammiga ja soetame uue invabussi. Loodame selleks saada täiendavat rahalist toetust.

Märtsis on plaan jätkata kohtumisi ministritega, sel korral on külas haridusminister Aaviksoo. Eesmärk on Türi valla elukeskkonna parandamine, et inimestel oleks siin hea elada ja töötada