Politsei soovitab parkida autod öiseks ajaks hästivalgustatud ja käidavasse kohta, sest vargad toimetavad pigemini hämaras ja kõrvalistest isikutest eemal. Pikemaks ajaks vähemkäidavasse kohta pargitud sõiduk on mõistlik panna aga juba valvega parklasse, kuna vargad täheldavad kiiresti, kui autod keskmisest kauemaks ja järelevalveta ühele kohale on jäänud.

„Oma vara kaitsmiseks peab igal uksel ja aknal olema korralik töökorras lukk. Lukud ja uksed muidugi ei pruugi alati kurikaela takistada aga ka korraliku luku või tugevate uste lõhkumine pikendab ja teeb helirikkamaks varastatu kätte saamise. Lisaks soovitab politsei kaupluseomanikel enda kaitseks investeerida turvaseadmetesse ning mõistlik oleks kindlasti aegajalt üle kontrollida ka seadmete töökindlus. Ei valvekaamerast ega signalisatsioonist ole kasu, kui need seadmed vajalikul hetkel tööle ei hakka“, lisas Võsokov.

Enamus vargusi pannakse toime just pimedal ajal, mistõttu tuleks kahtlasele askeldamisele autode või kaupluste juures möödujatel või kohalikel elanikel kindlasti tähelepanu pöörata. Kahtluse korral, et tegu võib olla kurjategijaga, tuleb sellest teatada politsei lühinumbril 110. Märgates kahtlast isikut teie vara või tuttava vara juures askeldamas soovitab politsei kirja panna kahtlaselt toimetava isiku sõiduki number ning meelde jätte isiku tundemärgid. Operatiivne reageerimine võimaldab asjaolud kohapeal selgitada ja võimalikud vargad tabada otse sündmuskohal.

Juhul, kui keegi omab infot, mis võiks viia kuriteod toime pannud isikute väljaselgitamiseni, palutakse sellestki teatada politseile telefonil 110. Ühtlasi palutakse varguse ohvriks langenutel sellest politseile teada anda, kuna erinevatelt sündmuskohtadelt saadud info võimalike kurjategijate kohta võimaldab neile kiiremini jälile saada.

Juhtumite lahendamisega tegelevad Lõuna prefektuuri politseinikud