2010 aasta sügisel kutsusid Rakvere Rahvamaja ja Rakvere Muusikakool kõiki Lääne-Virumaa sõna- ja heliloominguga tegelevaid inimesi üles saatma oma loomingut. Üleskutsele reageeris 11 autorit. Enamus kõigi nende saadetud töödest kõlab kontserdil ning on avaldatud ka vastavas kogumikus.

"Projekt "Lase lapsel laulda" eesmärk on (taas)tutvustada kohalikke autoreid ja rikastada laululaste repertuaari koolides, laulustuudiotes ja miks mitte ka kodudes," kinnitavad eestvedajad Kelli Pärnaste ja Keio Soomelt.

Emadepäev algab Rakveres aga tavakohase "beebide päevaga" kell 12 rahvamajas, kus viimasel poolaastal sündinud linnakodanikud saavad linnalt tervituseks hõbelusika. Pärast reaalgümnaasiumis toimuvat kontserti "Lase lapsel laulda" aga tasub jätkata kultuuriprogrammi jällegi rahvamajas - kell 18 algab seal rahvusvahelise metsa-aasta kontsert "Eesti metsa lugu", kus musitseerivad UMA, Aleksei Saks (trompet) ja Robert Jürjendal (kitarr). Lisaks loeb Guido Kangur luuletusi ning loodusmees Hendrik Relve kõneleb metsanduse ajaloost.