Usk Hiina majandusse 

Johanna-Riinu Annukit ergutab Hiinasse vahetusõpilaseks minema ka prognoos, et aastaks 2050 on Hiina maailma esimene majandusriik. "Majanduse ja ettevõtlusega seotud õppeained on mulle Eestiski huvi pakkunud. Tänavu osalesime  kahe klassiõega  Junior Achievement Eesti ja EBS Gümnaasium korraldatud meeskonnamängus Crealton ning saavutasime esimese koha  .

Hiinas möödub Johanna Riinu vahetusaasta Shanghai suurlinna piirkonnas, mis sarnaneb New Yorgiga. "Võrreldes Eestiga on õppetöö väga erinev. Kool algab ilmselt kell 7 hommikul ja lõppeb kell 5. Ning reeglina kantakse sealsetes koolide koolivormi "

Esineb ise kontserdil

Johanna-Riinu Annuki õppimist Hiinas on võimalik toetada Aravete kultuuimajas toimuval emadepäeva heategevuskontsertil. "Minu vahetusaasa läheb maksma 7450  eurot, mistõttu igasuguses suurusjärgus toetused on väga olulised.  Siinkohal tahangi öelda, et ka 5 eurosed toeused pole imelikult väikesed nagu arvatakse, vaid neist võib moodustuda piisavalt suur summa, " lausus tütarlaps.

Kontserdil esinevad mitmed arstisid , nende hulgas ka Hiina Rahvavabariigist pärit Wei Liu ning Venemaalt paar aastat tagasi Eestisse elama asunud Aleksander Bondarev. Näiteringi ja luuleringi tegevuses osalev Johanna-Riinu ise esineb luulekavaga ja räägib oma õpinguplaanidest Hiinas.

Seoses emadepäeva lähenemisega avaldas Johanna-Riinu arvamust ka oma emast Triinu Palmistest ja vanaemast Salme Annukist. "Ma loodan, et olen tulevikus sama aktiivne ja visa nagu on mu ema, kes mind toetab ja aitab kõiges. Oma vanaema võrdleksin vanaemaga õunapuu otsas. Ta pole küll välja mõeldud, kuid krutskite asemel teeb ta maailma parimaid toite ja pean teada üheks oma parimaks sõbraks."  Johanna-Riinu märkis sedagi, et tänu kultuurilembelisele perele on saanud ta käia sageli teatrites ja kontsertidel.

Kodu väikesesse paika 

Oma seniste kodupaikade Jõgeva ja Aravete kohta ütles Johanna-Riinu Annuk, et need on teda mõistma pannud, et  kodu tuleb rajada väikesesse kohta aga silmaringi avardada suures. Samas ei saa kunagi väita, et väike koht ei muutuks suureks ja suur väikeseks. Seda kõike kujundab tulevik. „Jõgeval olen ma sündinud ja suure osa oma elust veetnud. Mulle on väga palju positiivseid emotsioone ja tarkust andnud minu vanaisa Olavi, kellega arutame poliitilistel ja majanduslikel teemadel. Tänu temale ei karda ma välja öelda enda arvamust ja vajadusel seda põhjendada ning kaitsta, " ütles neiu.

Infot Johanna-Riinu vahetus-aasta kohta saate e-postil johannariinu.annuk@gmail.com