Nagu Kärus tavaks on igal emadepäeva kontserdil varuks ka mõni üllatus. Seekordse kontserdi kõige oodatumateks ülesastumisteks, seda just eriti esinejate endi jaoks, olid naiste võimlemisrühma pallikava ja aasta tagasi loodud rahvatantsu naisrühma esimene avalik ülesastumine. Kahe rühma peale kokku astus lavale 16 ema, mõni agaram osales lausa mõlemas rühmas. Ja ehkki võimlejad pelgasid palli lakke lennutamist, sest võimlast on pritsumaja lagi siiski madalam, seda ei juhtunud ja valgete-punaste pallide liikumist nõtkete võimlejate kätes iiripärase muusika saatel, oli tore vaadata. Naisrühm „Naksakad naised" esitasid oma vastsetes kleitides ja triibuvöödes tantsud Loits ja Simmanipolka, mis mõlemad hea meeleoluga saali nakatasid ja kaasa plaksutama panid. Oma esimese ülesastumisega jäid emad ise enamasti rahule ja rahule jäi vast ka publik. Mõlemal rühmal on oodata varsti ka uusi esinemisi.

Kõiki emasid tervitasid ja Käru valla aasta ema kuulutasid välja volikogu esimees Paul Sepp ja vallavanem Elari Hiis. Aasta emana kutsuti saali ette kolme tragi lapse: Mariani, Rasmuse ja Lisete ema Riina Hunt. Igapäevaselt sotsiaalnõuniku tööd  südamega tegev Riina, lõpetab sel kevadel ka õpingud kõrgkoolis. Samuti on tal jagunud aega ja tahtmist tegutseda Käru kodutütardega ja olla aktiivse lapsevanemana kaasatud Käru Põhikooli tegevustesse juhtides juba aastaid kooli hoolekogu. Samas leiab Riina ka aega, et toetada oma laste huvisid neid erinevatesse treeningutesse sõidutades ja nende tegevustele aktiivselt kaasa elades. Lisaks osaleb Riina ka Käru naisrühmas ja astus seega ka ise kontserdil publiku ette. Asjalik ja tegus on vast kõige õigem sõnapaar iseloomustamaks meie selle aasta ema.

Kontserdi lõpetas traditsiooniline ühislaul, mille saatel kingiti kõigile emadele saalis valge roosiõis. Tänan kõiki õpetajaid, kes kontserdi korraldamisse oma panuse andsid ja loomulikult kõiki esinejaid ja nende emasid.

KOMMENTAAR

Ilme Säde:
Aastaga on Käru naisrühm „Naksakad naised" jõudnud esimese etteasteni.  Kooskäimist alustati  naljaga pooleks 1. aprillil 2013. Tööd ja pühendumist on nõudnud see meie juhendajalt Evalt ja rühma liikmetelt. Selle lühikese ajaga on koosseis jõudnud muutuda ja uueneda. Sügavalt tänulik olen oma esimesele rahvatantsu õpetajale Endel Voosalule, kelle käe all Tori naisrahvatantsurühm jõudis tantsupeole isegi „Tuljakut" tantsima. Noore tantsijana tuli omal ajal (1974) polkasammuga, keha- ja kätehoiakuga kõvasti vaeva näha.  Toonased etteasted ja rambipalavik on unustuste hõlma vajunud ning uued apsud ja esinemised juba ootamas.