Kätte jõudis lasteaias käivate laste kord. Kõigepealt külastas meid Päevakildude rühm ning siis Päikesejänkud. Rääkisime emakeelepäeva tähendusest ning seejärel lugesin neile ett e raamatust väikese loo. Lugemispalas oli küllaga äratundmisrõõmu ning laste silmad läksid kohe särama.

Seejärel vaatasid ja uudistasid nad ise erinevaid raamatuid. Enne tagasiminekut pistsid lapsed põske pisikese kommi ning said kaasa kingikoti, kus sees vahva lauamäng. Päikesejänkude rühm oli ka ise valmistanud omapärase raamatu, mille pealkirjaks "Päikesejänkude raamatukangelased".

Selles raamatus on laste endi poolt joonistatud raamatutegelased ja seda saab nüüd raamatukogus uudistada. Järgmisena oli oodatud raamatukokku 1.klass, kes samuti oma küsimustele vastuseid otsis ning emakeelepäeva raamatukogus lõpetas orienteerumismänguga 2. klass.

16. märtsil külastas Kose- Uuemõisa koolilapsi ja koolieelikuid luuletaja Ilmar Trull.

Ta kandis ett e oma toredaid luuletusi, vastas laste küsimustele ning jagas soovijatele autogramme. Lapsed üllatasid teda lauluga, mille sõnad on kirjutanud Ilmar Trull ning 4. klass esitas luuletajast omatehtud luuletuse.

Luuletaja külaskäiguga oli tore kooliveerandit lõpetada. Seekordne emakeelepäev oli natuke teistmoodi ning valmistas rõõmu kõikidele lastele.