On juba traditsiooniks saanud paluda luulevõistluse pidulikule lõpetamisele teemaga seotud külalisi. 13. märtsil oligi Sõmeru koolis külas rahvaluuleteadlane, regilaulu propageerija, maaelu aktivist ja koolitaja Mikk Sarv, kes on ka Eesti Koolimetsade Ühenduse juhatuse esimees. Vestlusringis algklassilastega arutles külaline loodusest eesti keelde tulnud sõnade, mõistete ja nimede üle ning pakkus uusi teadmisi puude äraarvamismängus. Koolipere ja külaliste ees esinedes tuletas M. Sarv meelde oma vanaisa Jaan Sarve, kes sada aastat tagasi võitles kooliõpetajana selle eest, et lastele emakeelset haridust antaks, ja selle nimel oma klassiga isegi Vanemuise teatri laval näidistunde andis, tõestamaks, et eesti keeles on võimalik õpetada nii matemaatikat kui ka füüsikat.

Traditsiooniks on Sõmerul saanud ka see, et laste kauneimad luuletused kõlavad aktusel näitleja professionaalses ettekandes. Endine Rakvere teatri näitleja, praegune riigikogu liige Indrek Saar tõi laste luuleridadest välja just selle õige emotsiooni, mis noori poeete kirjutama oli sundinud. Tähelepanuväärne oli see, otsekui oleks ilmataat meie looduse uperpallitamise lugusid kuulnud, sest aula akna taga oli ühtäkki kevadise päikesesära asemel keerutamas tõsine lumetorm...

Virumaa laste luulevõistlust on ühtekokku korraldatud 14 aastat ja selle kutsus ellu toonane Sonda kooli emakeeleõpetaja Meinhard Laks, kes oli ka emakeelepäeva tähistamise mõtte algataja.