Emakeele päevale pühendatud pidulikul kogunemisel kuulasime nii Ultima Thule laulu "Otsesõnu" kui K. J. Petersoni oodi „Kuu".

Peale seda pidas pisikese kõne õpetaja Tiiu Pariis, kes oma kõnes rõhutas ilusa emakeele hoidmise vajadust. Autasustati parimaid muistendite ja ilukirja kirjutajaid, mälumängu ja luulekonkursi võitjaid. Õpetaja Ly Paas korraldas meile viktoriini. See oli liikumisega mäng. Õpilased pidid arvama, kas esitatud väide on õige ja selle põhjal liikuma teise kohta või paigal seisma.

Toimus  „kirpude võistlus", millest võtsid osa kõik poisid oma valmistatud kirpudega. Võistlusteks oli ehitatud kaldtee, millelt lasti kirbud alla veereda. Võistluse võitis Markel, aga kõige ilusam kirp oli Simol.

Genneth: Mulle meeldiski emakeelepäeval kõige rohkem see „kirpude võistlus", meeldis ka tegelikult terve see päev ja ma olen selle päevaga rahul.

Ottomar: Mulle meeldis see päev nii ja naa. Tähendab natuke meeldis ja natuke ei meeldinud. See võistlus oli päris lahe, ülejäänu oli minu jaoks igav. Õpetaja Pariisi kõne oli ka huvitav. Ühesõnaga täiesti tavaline päev minu jaoks.

Simo Oskar: Minu arvates oli päev üldse üsna huvitav, mälumäng ja viktoriin olid kõige huvitavamad.

Joosep: See oli tore päev.

Genneth Lind, Ottomar  Edel, Simo Oskar Juvanen, Joosep Oks