Selleks puhuks oli tädi Kristal Kiidjärve raamatukogust otsitud välja tuntud lastekirjaniku Eno Raua huvitavad loodluuletused ning pildid kirjaniku raamatutegelaste kohta. Oli ka põhjust just Eno Raua raamatuid emakeelepäeva eel uurida - tähistati ju veebruaris armastatud lastekirjaniku 85. sünniaastapäeva. Koolilapsed said näidata oma lugemisoskust ning tunda raamatutegelaste äratundmisrõõmu.

Lasteaia Kaari Päikeselaste rühma lastega rääkisime meie emakeelest, selle tähtedest, häälikutest ja sõnadest. Mälestuseks toredast kokkusaamisest kirjutasid kõik Päikeselapsed oma käega tahvlile enda nime. Külaskäigu aja sisse mahtus ka Eno Raua raamatutega tutvumine.

Lasteaia noorimate, Päikesejänkude nimed kirjutas tahvlile küll õpetajatädi Anneli, aga kaunite piltidega piiksuvate, prääksuvate ja tuututavate raamatute uurimine jäi pisikeste külaliste endi hooleks. Tundus, et väikesed raamatusõbrad jäid külaskäiguga raamatukokku rahule.

Täname tädi Kristat toredate tundide eest ning jääme ootama järgmist külaskäiku! 

Lasteaia Kaari kõige pisemad raamatuid uudistamas

2. päev - Merca

14. märts möödus kirjaniku ja näitleja Merle Jäägeri külaskäigu tähe all.

Vastavalt kokkulepitud plaanile külastas Merca päeva algatuseks Vastse-Kuuste raamatukogu, kus toimusid kohtumised Vastse-Kuuste kooli 1.-5. ja 6.-9. klassi õpilastega. Seejärel esines ta Põlvamaa lasteaedade traditsioonilisel luulepäeval Vastse-Kuuste kultuurimajas ning lõpuks jõudis kohtuma ka Põlva lastega. 

Merca oli heal meelel nõus andma autogrammi ka teadmisega, et see samal õhtul maha pestakse

Setumaa juurtega tüdruk kasvas üles Tallinnas, lõpetas seal lavakooli legendaarse 13. lennu ja tuli peale seda Tartusse "Vanemuise" teatrisse, millele on siiani truuks jäänud. Teame Merle Jäägerit ka vabaõhuetendustest "Taarka" ja "Peko". Kunagine punkaritüdruk, keda juba teismelisest peale Mercaks kutsutud, ütleb, et punk ei kao inimesest kuhugi, see võib olla lihtsalt mingi aja peidus - nõnda jääb ka tema oma olemuselt punkariks.

Teatritegemisele vahelduseks on Merca läbinud aastase teenistuse Eesti Kaitseväes. Kaitseväeteenistus tuli ka meie kohtumistel jutuks - kahjuks jõuti Vastse-Kuuste kooli poistega vesteldes tulemuseni, et nemad kaitseväkke minna ei taha, pigem keedavad teenistuses olevatele tüdrukutele suppi ja koovad sooje sokke.

Esimese luuletuse kirjutas Merca teises klassis. Nüüdseks on tal ilmunud mitu luulekogu, värskeimaks äsjailmunud setukeelne kogu "Pühä päiv". Lasteluuletused on koondatud toredasse luuleraamatusse "Mullivesi".

Kirjaniku ja näitleja Merle Jäägeri külaskäiku Vastse-Kuuste ja Põlva laste juurde toetas Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp.