Kirjanik rääkis, kuidas ta uurib materjali keskaegsetest sündmustest ja kogub romaanide jaoks taustainfot ning rõhutas, et apteeker Melchiori lood on siiski ilukirjandusteosed, mitte ajaloo tõepärased kirjeldused. Samuti selgitas ta kriminaalromaani kirjutamise põhitõdesid.

Tekkis elav keskustelu lugejate ja kirjaniku vahel. Räägiti ajaloost, kuidas erinevad kroonikud on kajastanud üht ja sama ajaloosündmust endale sobivast vaatevinklist. Lugejail oli tekkinud palju küsimusi põhiliselt apteeker Melchioriga seoses. Samuti uuriti, kuidas ja mis kellaajal kirjutamine toimub, kas hommikuti või õhtuti, kas mõnikord tuleb hea idee kirjanikule ka unes, kui palju parandusi ja muudatusi kirjutamise käigus teha tuleb jms.

Apteeker Melchiori lood on võitnud Kultuurkapitali kirjanduspreemia ning “Apteeker Melchior ja timuka tütar” Eduard Vilde nimelise kirjandusauhinna.

Lisaks on Indrek Hargla alates 2000. aastast 17 korda võitnud Eesti ulmeauhinna “Stalker” nii parima algupärase romaani, lühiromaani või jutu, lühijutu ja ka kogumiku kategoorias. Samuti on ta telesarjade “Alpimaja” ja “Süvahavva” stsenaariumi autor.

Õhtu lõppes koogisöömise ja kohvijoomisega, mille käigus jätkus elav arutelu. Oli sisukas ja huvitav kirjandusõhtu.

Täname kirjanikku ja kõiki osalejaid!