"Hindätiidmise avvuhinna" sai ka Sõmerpalu lasteaed ja Võrumaal Haanja vallas tegutsev Haanimiihhi Nõvvokoda kui "võrukeeldse keelepesä" ellukutsuja.

Lisaks võrulastele andsid oma kultuuriruumi auhinna "Kimmäs Seto" üle ka setud.

Setumaa Valdade Liidu kultuurinõuniku Aare Hõrna sõnul esitati Setumaal "Kimmäs Seto" tiitlile neli nominenti - "Seto aabitsa" ja "Setomaa tsässonate" raamatu toimkonnad ning üksikisikutest Obinitsa Seto Seltsimaja perenaine Rieka Hõrn ja Misso pärimuskultuuri õpetaja Ülle Orhidejeva.

Sedapuhku tunnistati "Kimmäs Seto" tiitli vääriliseks "Setomaa tsässonate" raamatu toimkond.

Möödunud aasta augustis ilmunud „Setomaa tsässonad" esitab ülevaate Petserimaa tsässonatest ning nendega soetud kombestikust. Raamatu näol on tegu viimase 10-12 aasta uurimistulemustest ning varasemate tsässonauurijate materjalidest.

„Just tänu pikalt kestnud uurimistööle on hakatud rohkem tähelepanu pöörama setude pühakodadele, tsässonatele, ning on ette võetud samme nende taastamiseks," selgitab Hõrn raamatu tagamaid.

Käesolevast aastast otsustasid Võru Instituut, Seto Instituut, Mulgi Kultuuri Instituut ja Kihnu Kultuuriruum koos Võru, Põlva, Valga, Viljandi ja Pärnu maavalitsustega hakata välja andma omakultuuri hoidmise auhinda.

Sellega tunnustatakse oma piirkonna haridus- ja kultuuriasutusi ning -seltse, kes hoiavad paigapealset põlist keelt ja kultuuri au sees. Auhinnaks on tänukiri ja meene, mida iseloomustavad vastava kultuuriruumi ilu ja omapära. Vanal Võromaal kannab see auhind nime Hindätiidmise Avvuhind, Setomaal Kimmäs Seto, Mulgimaal "Mulgimaa uhkus" ja Kihnus on see Theodor Saare nimeline pärimuspreemia.