Enne tunnikella jõudis lavale ka 9. klass, kes luges aforisme armastusest.
Järgnevatel vahetundidel esitlesid oma ettevalmistatud märksõnu ülejäänud klassid. 3. klassil olid kaaslastele äraarvamiseks vahvad vanasõnad töökusest pildis. Ehk oskad ka sina, kallis lugeja, ära arvata, millist vanasõna järgmised joonistused esitlevad?


6. klass esitas tarkade meeste poolt lausutud mõtteteri haridusest. 7. klass luges omaloomingut sõprusest. 4. klassi teemaks oli ausus ja 2. klass esitas omi mõtteid viisakusest. 8. klass pakkus kuulata aforisme vabadusest.
Emakeelepäeva eesti keele tundides peeti ka õigekirjavõistlust, milles selgitati välja kooli parimad õigekirjatundjad. Lisaks keelereeglite tundmisele oli vaja mõista ka mõningate võõrsõnade tähendust ning uudissõnugi. Mida võiksid tähendada „pruunlane“, „kärgpere“, „joomik“, „aeglema“? Sul oli õigus, kui vastasid, et pruunlane on mustanahaline inimene, et kärgpere on pere, kus on sinu-minu-meie-lapsed, et joomik on inimene, kes joob palju mittealkohoolset jooki, et aeglema tähendab tšillima, hängima, mõnusasti aega viitma. Igatahes kooli parimateks keeletundjateks Olustvere põhikoolis on Kätlin Madison (maakonnas 3. koht!), Kristo Madison, Kertttu-Karina Puusild, Elis Rahulaan, Anu Korsar, Maali Kukk, Mari-Liis Lillemäe, Karl Viies, Johanna Joandi ja Magnus Vaikla.


Emakeele päeva raames toimetas 5. klass ajalehte Metsarahva Teataja, milles kajastatakse metsloomade-lindude riigi tegemisi nii poliitilisest vaatevinklist kui ka kollase ajakirjanduse poole pealt. Lehes on ka oma luulenurk ning eriti sisukas kuulutuste rubriik. Ehk soovib keegi vastata järgmistele kuulutustele: „Otsin tööd. Olen 12-aastane töökas kobras, töökogemus suur. Võin maha võtta ka suuremaid puid. Kobras Lang“ või „Pakun abi pesa sisustamisel. Kukulind“ või hoopiski „Müün harakapesa. Väga korralik ja uus. Sisustus kaasaegselt metalne. Kes soovib, see proovib“, “ Pakun müügiks pirakaid puuke! Ostes 10 puuki, saad 2 tasuta kauba peale. Koer Muri“. Kel nüüd tärkas huvi lugeda läbi kogu ajaleht, leiab selle valla raamatukogudest Suure-Jaanis ja Olustveres.