Enam kui kolm aastakümmet väliselt üpris muutumatuna püsinud hoone saab uudse ilme, siinkohal on paslik heita pilk legendaarse maja minevikku.

ETKVL-i Sauga kauplus koos ÜTE (Ühiskondliku Toitlustamise Ettevõte) sööklaga sai valmis 1979. aastal. Hoone pidulik avamine 1980. aasta alguses tõi kaasa pika uudishimulike järjekorra (alumistel fotodel).

Kaupluse kõrval asuv söökla oli ühtlasi kultuurimaja, koosolekute ja pidude korraldamise koht. Pärnu sovhoosi ja teiste ümberkaudsete asutuste töötajad käisid sööklas einestamas (parempoolne ülemine foto), kondiitrilt sai tellida maitsvaid torte ja kooke.

80-ndate lõpp tõi kaasa kaubapuuduse ja pooltühjad poeriiulid. Kaupa toodi paaril kindlal nädalapäeval, mil või, keeduvorsti, liha või muu toidukauba soovijatest lookles kaupluse ukse taga pikk järjekord. Kaasa olid võetud ka lapsed, sest toitu müüdi igale ostjale piiratud koguses. Ka sööklas oli lõuna ajal enamasti pikk saba. Nädalalõppudel ja pühade ajal oli söökla enamasti reserveeritud sünnipäeva- või pulmapidudeks ning see oli populaarne paik ka peiede pidamiseks.

Linnalähedane asukoht ja soodsad hinnad meelitasid kohale ka linnainimesi. Küllap on paljudel eredaid mälestusi Gorbatšoviaegsest nn kuivast seadusest, kui pulmas serveeriti morsikannus siirupiga värvitud viina ja peiedel sai kadunukese mälestuseks pits võetud bussis, sest alkoholi söökla lauale ei lubatud.

1996. aastal läks hoone erakätesse. Osaühing Otsara jätkas söökla ja kaupluse pidamist, omaniku järgi nimetati kauplus Madise poeks. Sööklas tegutses ka baar, kuhu õhtuti kogunes üsnagi kirev seltskond.

2003. aastal sai hoone uueks omanikuks osaühing Lavandia. Söökla asemel alustas tööd Sauga grill. Ettevõtja Meeme Veisson muutis oluliselt hoone välisilmet ja sisekujundust. Söögisaali ehitati kamin, aknaid kaunistasid klaasvitraažid, ruumid kujundati hubasemaks foto- ja maalinäituste püsiekspositsioonidega. Tollal peeti Sauga grillis enamik valla tähtsamatest vastuvõttudest ja pidudest (parempoolsel alumisel fotol Eesti Vabariigi 90. aastapäeva vastuvõtt). Hoones leidis oma koha ka postkontor.

2010. aastal ostis hoone osaühing Helliston, kuid müüs selle peagi edasi ja pühendus naabruses asuvale toitlustus- ja majutusasutusele Conzenhof. Esmalt lõpetas tegevuse söökla ja möödunud suvel pani uksed kinni ka kauplus. Selle aasta alguses kolis hoonest välja ka postkontor, mis asub Konsumi uue hoone valmimiseni Sauga avatud noortekeskuse II korrusel.

Vändra Tarbijate Ühistu jaoks on tegu viienda Konsumiga, kokku on ühistul koos uue poega kümme kauplust. Üle Eesti on ETK Grupis tegutsemas 81 Konsumit. ETK on vanim ja suurim Eesti jaekaubanduse vallas ühiselt tegutsev grupp, kuhu kuulub 19 tarbijate ühistut, millel omakorda on kokku ligi 83 000 klientomanikku ehk ühistu liiget. Vändra Tarbijate Ühistu juht Gersti Kont tõdes, et teised suured jaeketid naljalt väljapoole linnu poode rajama ei kipu: „Tarbijate ühistud, kes ei teeni väikese grupi välis- või ka kodumaiste ärimeeste kasumihuve, on siin erandlikud. Kohaliku kogukonna huvides kaubanduse arendamise esiplaanile seadmine on taganud selle, et väga paljudel maaelanikel on jätkuvalt olemas kodukoha lähedane pood."