Kodukoogikohvikusse küpsetaid ka sel aastal perenaised hõrgutisi. Kodukoogikohviku perenaine Taimirovelle Romantsev pakkus kuuma kohvi kõrvale Valentina, Ljudmilla, Üllede, Kaja, Valve, Aale ja Ruthi küpsetisi.

Eoste külaplatsi piirnemine Orajõega on heaks võimaluseks pakkuda kanuumatku. Osalesid nii suured kui väikesed. Airis Hanson abilistega hoolitses, selle eest, et sõit toimuks turvaliselt. Matkarada Eostest Ottenisse on kogu suve huvitatutele läbitav. Sel päeval oli võimalus retk ette võtta Epp Metsaluige juhendamisel.

Päeva muutsid meeleolukaks kolm tantsurühma. Põlva Memmed olid esimesed, kes said külaplatsi uhiuuhe asfalteeritud tantsuplatsi „valgeks tantsida". Sära silmis ja kergel sammul tehti meeldejääv etteaste.

Üllatusesinejad Heino Tartes ja Signe Pruus andsid Memmede tantsudele omalt poolt hoogu juurde. Krootuse tantsurühm Krookus näitas, kui hästi oskab eesti naine line-tantsu vihtuda. Kauboisaabaste all maa lausa põrus. Etteaste lõpetasid Põlva Päntajalad. Nemad tõid laadale oma esinemisega särtsu ja uudsust. Indu kõigile tantsijatele!

Tänu Kodanikuühiskonna Sihtkapitali toetusele saime töötubadesse käsitöömaterjalid, kanuumatkadeks päästevestid, ürituse ettevalmistuseks vahendeid ja võistlusteks spordiinventari ning Põlva vallale, kes toetas Suvelõpupeo toimumist.

Suvelõpupeo alguses said lapsed osaleda sportmängudel. Saapavise muutis pealtvaatajad elevile, sest saabas võis teha ootamatuid õhulende. Kasti hoidmises osalesid nii naised kui mehed.

Enamustele võistlejatele oli üks minut pingutust proovikiviks, mida suutsid vaid üksikudvastupidavamad. Köieveos sai osaleda võistkond, milles kolm meest ja kaks naist. Sel korral võitis Tilsi.

Aitäh auhinnad välja pannud firmadele! Kuni südaööni esines ansambel Respekt. Külavanem Andu Hanson tervitas 2013. aasta suve ilutulestikuga. Varajaste hommikutundideni laulis Toomas Anni.

Tänud kõigile heatahtlikele peolistele!

_______________________________________________________________________
Anneki Madismäe:

Mind paneb jätkuvalt imestama, kuidas suudavad väikesed külakogukonnad korraldada üritusi, mis panevad publiku hulga poolest olematu eelarve juures pika puuga ära igasuguste projektide ja fondide toel hiigelsummasid neelavatele sündmustele? Värskeim näide on Eoste suvelõpupidu. Hämmastav!

Loodan südamest, et pärast linna ja valla ühinemist külaseltside aktiivsus ei vaibu.

Äkki oleks õige moodustada ka Põlva linna/külaselts, et linnainimesed hakkaksid ise aktiivsemalt kultuurielus kaasa lööma. Eostes olid erinevates ametites Eoste ja Valgesoo elanikud, nende lapsed, noored ja vanad, igaühel oli oma roll ja vastutus.
Asi toimis!