1.juunil Keila lauluväljakul toimuv Harjumaa laulu- ja tantsupidu on suuruselt kolmas üld- ja koolinoorte laulupeo järel. Tänavuse peo motoks on „Ajamustrid" - Eesti ajaloo erinevate perioodide loominguga tähistavad maakonna rahvakultuuri kollektiivid 120 aasta möödumist esimesest maakonna laulupeost.

Käesoleva aasta maakonna tippsündmusele registreerus kõigi aegade rekordarv rahvakultuuri harrastajaid - 6300 lauljat, tantsijat ja pillimeest 319 kollektiivist. Erinevates orkestrites astub lavale kokku 499 pillimeest.

Eri Klas dirigeeris maakonna sümfooniaorkestrit esimest korda ning läbi mängiti kaks teost: „Karjala Soome tants" ja „Mõõkade tagumine" Eugen Kapi balletist „Kalevipoeg".

Eri Klasi kõrval dirigeerisid Harjumaa Keelpilliorkesteri ja Harjumaa Noorte Sümfooniaorkesteri peadirigent Hando Põldmäe, Harjumaa Noorte Puhkpilliorkesteri peadirigent Harry Illak, Harjumaa Noorte Rahvamuusikaorkestri dirigendid Juta Helilaid ja Angelika Kadarik.

Laulu- ja tantsupeol tõusevad dirigendipulti ka mitmed keilalased: Anu Matteus, Arvo Pihlamets, Valdo Rüütelmaa. Kahe tantsu lavastajaks on aga Keila linna kultuuripreemia laureaat Ilma Adamson.

Peo lavastajateks on Riin Kivinurm (regilaul, stsenaarium), Anne Martin (lavastus, stsenaarium) ja Jaagup Kippar (regilaul). Päevajuhid on Anne Veesaar ja Tarvo Krall.

Harjumaa laulu- ja tantsupidu toimub 1.juunil, lastekaitsepäeval koos mängulinnakuga kõige väiksematele ja Keila linna laadaga. Pidu on tasuta nii osalejatele kui publikule.