Suur tänu küsimuste eest. Teie viidatud voldiku puhul on tegemist traditsioonilise Nõmmet tutvustava infomaterjaliga. Erinevaid trükiseid (s.h ka kaarte) on Nõmme linnaosa valitsus välja andnud 2001. aastast alates. Ka nendes trükistes on olnud linnasoavanema pöördumine (Urmas Paeti, Hanno Pevkuri, Erik Sandla, Rainer Vakra).

Nõmmet ja siinseid vaatamisväärsusi ja vaba aja veetmise võimalusi tutvustav voldik on suunatud nõmmelastele ja levitamiseks eelkõige Nõmmel (linnasoavalitsuse infosaalides, allasutustes jne), kuid oleme seda viinud ka teistesse linnaosadesse. Viimastel aastatel on valminud mitemid objekte, mida ei tea isegi põlised nõmmelased, teiste linnaosade elanikest rääkimata. Siinkohal sobiks näiteks tuua Pääskülas elavat Koit Toomet, kes kaks aastat tagasi pidi linnaosa kevadpäevade raames tulema Nõmme spordikeskusesse esinema, kuid ei leidnud seda ülesse ja jäi pisut hiljaks. Pidevalt pöörduvad linnaosavalitsusse inimesed küsimusega, kus asub Pääsküla loodusõpperada. Linnaosavalitsuse soov on, et tehtud investeeringud võimalikult laia kasutajaskonna leiaksid.

Ingliskeelne versioon on tehtud kultuuripealinn Tallinna külastavaid turiste silmas pidades. Nikolai von Glehni pärand väärib kindlasti tutvustamist Tallinna külastavatele turistidele. Paraku turismigruppe Nõmmele (veel) ei tooda. Seetõttu on see hea abivahend omal käel Nõmmega tutvuma tulemiseks. Tulevikus plaanime Nõmmet tutvustava voldiku veel mõnes keeles välja anda (näiteks soome ja vene). Näiteks voldiku teksti eesti keelest inglise keelde tõlkis minu poeg Aap Korp (et saaks selle tasuta, sest tõlkebüroo tahtis selle eest 95 euri). (Tõlke kontrollis üle inglise keelt emekeelena rääkiv inimene.)

Kuna ma ei tea, kas Te olete ise nimetatud voldikut käes hoidnud, siis igaks juhuks lisan siia nimekirja objektidest, mis seal lisaks linnaosavanema pöördumisele on:
Nikolai von Glehni pärand (loss, skulptuurid, palmimaja, rahula), Nõmme spordikeskus (basseinid, seikluspark, suusahüppetorn, Nõmme- Harku terviserajad), Nõmme turg, Pääsküla loodusõpperada, arhitektuurimälestisteks kuulutatud jaamahooned ja kirikud, Nõmme kultuurikeskus, Nõmme loodusmaja, Pääsküla noortekeskus ja ekstreemhall, Ilmarise rulapark. Väljaspool Nõmmet elavatele inimestel mõeldud ühsitranspordiinfo. Kõik eelpool mainitud objektid on näidatud kaardil. Lisaks nendele on kaardile märgitud lastemänguväljakud (35 tk), korvpalliväljakud (8 tk), võrkpalliväljakud 3 (tk), tenniseväljak, kergliiklusteed ja terviserajad, mida saavad kõik tasuta kasutada.

Voldikud trükiti sel kevadel. Ingliskeelseid 5000 tk ning eestikeelseid 10 000 tk. Voldikute tootmise eelarve kokku oli 932 eurot (koos käibemaksuga).