Tänavune hooaeg oli Bumerangile juubelihõnguline - üksteiselt võeti mõõtu juba 10. aastat. Selle perioodi vältel on kolmekordseks võitjaks pärjatud 2 kooli: Hugo Treffneri Gümnaasium ja Loksa Gümnaasium. Mängu ajaloos on kolm korda saanud võitu pühitseda 2 õpilast: õpilane Treffneri koolist ja Pent Paalberg.

Pent: Mälumänguga alustasin 4 aastat tagasi. Võitsime tookord küll Harjumaal, kuid piirkondlikust voorust edasi ei pääsenud. 2011. aastal läksime seetõttu mängima täiesti pingevabalt, kõrgeid ootusi ei olnud. Võit tuli kuidagi iseenesest (finaalis otsustas võidu Treffneri kooli üle lisaküsimus). 2012. aastal alustasime sarja favoriitidena, võitu oodati juba rohkem. Piirkonnas olime 2. kohal, aga finaalmängus saavutasime ülivõimsa võidu (teist kohta edestati 10 punktiga). Arvan, et see on olnud ka meie parim mäng üldse. Enesetunne oli täiesti pingevaba. Tänavune hooaeg uue võistkonnaga algas pingeliselt. Sõbrad koolis ootasid juba võitu, pinge takistas mõtlemist, kogu aeg jälgisime punktitabelit.

Et senise kuldse võistkonna kolm liiget (Aap Allmägi, Kenneth Kröönström ja Kevin Kröönström) lõpetasid möödunud kevadel keskkooli, tuli sügisel komplekteerida uus võistkond. Pendi kõrval asusid võistlema Mart Tamm, Taavi Tšernjavski ja Tarmo Metus.

Kuigi pöidlahoidjatel olid viktoriinipäevadel ärevad hetked, ei häirinud see poisse, kes rahulikult kindlustasid endale koha finaalis (Harjumaa voorus Jüri võistkonna järel II koht, piirkondlikus voorus pärast tasavägist heitlust Saku Gümnaasiumiga I koht).

Nüüd, kui võidueufooria on asendunud töise argipäevaga, palusin poistel tagasi vaadata aasta jooksul toimunule ja esitasin neile mõned küsimused.

Milline spordivaldkond huvitab sind kõige rohkem, millisest valdkonnast on sul kõige laialdasemad/sügavamad teadmised?

Mart: Mind huvitavad tennis ja jalgpall. Arvan, et kõige paremini tean tennisega seonduvat.

Taavi: Minu vaieldamatu lemmikala on kergejõustik. Teen ise trenni ja olen lugenud ka sellekohast kirjandust.

Tarmo: Huviga jälgin jalgpalli ja Eesti tasemel võrkpalli.

Pent: Tean üsna hästi jäähokit, suusatamist, eriti jälgin Soome sporti. Huvi pakuvad veel spordiajalugu ja jalgpall.

Missugune spordiküsimus meenub kogu hooajale tagasi vaadetes esimesena?

Mart: Kes Eesti sportlastest on Laekvere valla aukodanik? (vastus - Baruto)

Taavi: Mis maad esindab jooksja, kes saavutas 2012. aastal olümpiamedali ja kohe kuldse, aasta enne võitis MM-il medali ja kelle järgi nimetati selles riigis üks tänav? (vastus - Grenada)

Tarmo: Milline spordiürituse bränd on maailma edukaim? (vastus ameerika jalgpalli Super Bowl)

Pent: Kes oli see Gruusia jalgpallilegend, kelle kutsus oma valitsusse uus president? (vastus - Kakha Kaladze)

Mida mõtlesid/kogesid/tundsid enne võistlust, viktoriinide ajal või pärast võite?

Mart: Harjumaa voorus tundsin end üsna kindlalt, piirkondlikus voorus tuli esikoha eest tublisti vaeva näha (võitja selgus pärast neljandat lisaküsimust). Vabariiklikul võistlusel Tartus painas päris kõva pinge, ei tahtnud võistkonda alt vedada. Vastutus oli suur.

Taavi: Uues võistkonnas tundsin end algul ebakindlalt. Harjumaa voorus oli võidutahe nii suur. Edasi enesekindlus ja hasart ainult kasvasid. Finaalvõistlusel tõusis adrenaliinitase „lakke". Mingi kindlus või rahunemine saabus viimases pildivoorus, kui oli selge, et neid vastuseid me teame.

Tarmo: Algul olin üllatunud, kui mind võistkonda kutsuti. Spordis on nii palju valdkondi, millest ma üldse midagi ei tea. Esimeses voorus Harjumaal oli päris hea tunne, sest pääs nelja parema hulka tundus üsna kindel. Piirkonnavoorus oli rabelemine esikoha pärast juba üsna närviline. Oli selge, et edasipääs finaali on kindlustatud, kuid ikkagi tahtsime parimad olla. Tartu lõppvoorus alustasime üsna rabedalt, enesekindlus tuli tagasi lõpu poole.

Pent: Mõtlesin, et vaatame, mis tuleb. Piirkonnavooru läksime juba võitma. Finaalis tiksus mõttes, et nüüd oleks vaja võita, kui juba nii kaugele jõudsime.

Mida andis sulle osalemine mälumängusarjas Bumerang?

Mart: Sai selgeks, et tahan võistkonnas jätkata ja on vaja veel palju infot juurde hankida.

Taavi: Tekkis ja kasvas huvi mälumängude vastu üldse. Hakkasin osalema ka teistes sarjades. Meeldisid arutelud ja vaidlused õige vastuseni jõudmiseks. Huvitav oli loogika ja tuletamine, mis võistluse ajal toimima hakkasid. Nüüd hakkab ka tavalisi uudiseid lugedes mõistus tööle nagu mälumänguril.

Tarmo: Kindlasti andis palju uusi teadmisi. Praegu erinevaid tekste lugedes salvestab mälu fakte, mida võiks kunagi mälumängus vaja minna.

Pent: Ikka uusi teadmisi, mõtlemist, loogilist arutlemisoskust. Naudin ka teistes mälumängudes osalemist.

Tublidele mälumänguritele jääb soovida edukat kooliaasta lõppu, rikkalikke faktiteadmisi tulevaste võitude tarbeks ja unustamatuid elamusi suvistel EM -mängudel korvpallis (tänavune võiduauhind - pääsmed kõikidele U-20 vanuseklassi kohtumistele).