Vastavatud Lagedi lasteaed on ka asukohalt eriline, sest hoone asub looduskauni Pirita jõe kaldal, mis loob lastele ilusa ja looduslähedase õpikeskkonna. Ruumid on avarad ja rõõmsates värvides ning kohti on lasteaias 78-le lapsele. Suveks ehitatakse lasteaia juurde ka mänguväljak.

Lasteaia õppe- ja kasvatustöö korraldamisel lähtutakse tervisliku eluviisi ja rahvuslike kultuuritraditsioonide väärtustamisest. Kasvatustöös arvestatakse iga lapse arengulist eripära, huve, individuaalsust ja rahvuslikku eripära.

Kui kooliharidust on antud Lagedil alates 1871. aastast, siis munitsipaallasteaeda pole Lagedil varem olnud.

Rae vallavanem Mart Võrklaev loodab, et nüüd kui on Lagedil oma lasteaed muutub alevik populaarsemaks elupaigaks noorte perede hulgas.

Lasteaiaga ühes hoones asub ka kaasaegne põhikool, kus on 180 kohta. „Tahame, et tulevikus täidab hariduskompleks nende vanemate unistused, kes soovivad oma lapsele igati kaasaegset õpikeskkonda väikses ja hubases kodukoolis suurlinna lähedal", ütles Rae vallavanem. Läbi aegade esimese Lagedi Lasteaia ja renoveeritud Põhikooli pidulik avamine toimub 7. jaanuaril.