Vaatamata harjumatule olukorrale, suurtele muutustele ja asjaolule, et õpilased iga kord õiget klassi tunni alguseks üles pole leidnud, on õpetjadki jätkuvalt rõõmsad ja täis töötahet.

Öeldakse, et ümbrus kujundab inimest. Uus, puhas ja valgusküllane ruum paneb selles viibijadki oma välimusele ja käitumisele enam tähelepanu pöörama. Meie tunneme samuti, oleme elevil, kanname nurinata vahetusjalatseid, ei loobi prahti.

Et aga kordamine on tarkuse ema, räägime lahti mõned reeglid, mille täitmist soovime jätkata ka siis, kui elevus uuest majast üle läheb ja asemele astub rutiin.

1. Koolimaja on avatud 7.00 – 20.00. Esimene tund algab nagu ikka kell 8.15, kuid varem tulijad saavad juba kell 7.00 koolimajja sisse.

2. Kaks minutit enne tunnikella heliseb eelkell. Kuna maja on suur ja vahemaad pikad, siis oleme kasutusele võtnud eelkella. See on märguandeks nii õpilastele kui õpetajatele, et on aeg liikuma hakata, et õigeks ajaks tundi jõuda.

3. Sööme sööklas, mitte koridoris ja klassides. Söökla võimaldab õpilastel süüa söögisaalis ka oma kaasavõetud võileibu, endiselt saab osta saiakesi, selleks on nüüd mõnusalt sisustatud kohvikunurk. Kui sööme selleks ettenähtud kohas, hoiame maja puhtana ja säästame loodust süües saiakesi taldrikult mitte kilekotist.

4. Mängimiskoht on I korruse aatrium. Aatriumi esimesel korrusel on palju ruumi ning puuduvad teravad nurgad ja ääred. Seetõttu on hea, kui vahetundides joosta ja mängida soovijad tunnevad sellest rõõmu ning teisel korrusel valitseb pigem akadeemiline õhkkond.

5. Põhikooliõpilased ilma õpetajata klassiruumis ei viibi. Vahetund on hea aeg püsti tõusta ja ringi liikuda, kasutame seda võimalust.

6. Aknalaudadel ja radiaatoritel me ei istu. Selleks, et oma säravvalget koolimaja hoida istume selleks ettenähtud kohtadel.

7. Õpilane hoiab korras oma kapi. Kuna igal õpilasel on oma kapp, siis vastutab ta ka selle eest, et see oleks korras ja puhas.

8. Koolimajas kanname va- hetusjalatseid. Oli tõeliselt meeldiv näha, et ka õhtukool tuli tundidesse vahetusjalatsites. See reegel kehtib kogu kooliperele.

9. Kooli ruumides viibime üleriiete ja peakateteta. Austame üksteist ja võtame mütsid peast ning joped seljast.

10. Koolimajas hoiame puhtust, prügi paneme prügikasti. Käsitleme koolimaja kui oma kodu ja meil kõigil on siin hea olla.

11. Keila Koolis on igal õpi- lasel elektrooniline õpilaspilet. Selle kaotamisest tuleb kohe teatada infolauda.

Mõne aja pärast õpilased harjuvad oma õpilasepileteid kasutama ja kõigil kujuneb selle hoidmiseks välja kindel koht, kui aga juhtub pilet kaduma, siis on oluline sellest kohe teada anda.

Reeglid ei ole mõeldud ainult õpilastele, vaid käivad kogu koolipere kohta. Vastastikku üksteist austades loome keskkonna, kus koostöö toimib. Tehkem siis koostööd!