Rõõmsameelne proua Katrin tunnistas tühja kohvri kaant kinni pannes, et tema müük laadal õnnestus: kodusesse raamaturiiulisse sai ruumi juurde - kuid mitte palju, sest oli ta ostnud ju siitsamast täiendust. Ning lapselastele jõulukingidki soetanud. Erilise rõõmuga näitas ta aga enda käes kauaihaldatud köidet, Noor-Eesti kirjastuse sõjakirjanduse sarjas 1939. aastal ilmunud Thomas Edward Lawrence romaani „Seitse tarkuse sammast". Ka tema soov oli, et Sakus jätkataks raamatulaatadega.

Arvukalt jätkus huvilisi kirjastuste lettide äärde, kus kirjavara müüdi märksa soodsama hinnaga kui poodides. Raamatuid pakkusid TEA, Varrak, Canopus ja SE&JS.

Palju müüdi vanu raamatuid hinnaga 1 euro, ühelt laualt võis aga köiteid lausa tasuta võtta. Meelepärast lugemisvara sai muuhulgas valida möödunud sajandi menusarjade "Suuri sõnameistreid", "Maailm ja mõnda", "Varamu" või siis ""Loomingu" raamatukogu" väljaannete hulgast.

Sakulane Felor osales laadal kogu perega. „See on hea initsiatiiv, vahva tegevus lastele! Kogu teenitud raha eest sai ostetud uusi raamatuid. Raamatulaat võiks toimuda tihedamini, see on hea sotsiaalse suhtlemise koht," ütles pereisa, kelle arvates on laat ka omamoodi õpetlik viis propageerida lastele raamatuid ja kirjasõna väärtust. Pere lapsed olid igatahes õhinal üritust oodanud.

Korraldaja Ave-Baria Bani sõnul saadi raamatulaada idee Saku vallaraamatukogult. „Aitäh Annele ja Küllikesele!" ütles ta ja lisas: „Liitsime juurde mõned tegevused lastele (lugemisminutid, järjehoidjate õpitoa) ning kutsusime ka kirjastusi osalema. Tundub, et osavõtjad jäid rahule. Kõigil meil on kodus raamatuid, millest välja kasvatud: lasteraamatuid, spetsiifilist erialast kirjandust... Kahju, kui raamatud keldrites kastides peavad kopitama. Minu absoluutselt parim leid tänasel raamatulaadal oli Mika Waltari "Sinuhe" 1 euro eest - raamat kogu eluks!" ei varjanud ta rõõmu.

Huvikeskus kutsus väärt ürituse ellu. Kas Sakus raamatulaatu veel tuleb, ei julge aga Ave-Maria Ban lubada: "Kui leiduks mõni seltsing või aktiivne kooslus, kes sooviks asja edasi ajada, annaks hea meelega ohjad üle. Meie inimeste jõuvarud on piiratud, pealegi pole huvikeskuse eesmärk müügiüritusi korraldada." Raamatusõprade ootus on aga suur, ehk annab see senistele eestvedajatele ka jaksu jätkata.