Neist mõtetest ja soovidest tulenevalt olemegi otsustanud korraldada 28.-29. juulil skautide ja gaidide suurlaagrite toimumiskohas Tagametsa jahilossis (Türi vald, Rassi küla), kus ühinevad Järvamaa, Pärnumaa ja Viljandimaa esimesed Metsaühistute suvepäevad, mis on pühendatud loodusele ja inimesele.

Suvepäevad pakuvad teadmisi ja tegutsemislusti kogu perele. Keskonna-ja loodusalaseid teadmisi jagavad endised keskkonnaministrid Vootele Hansen ja Andres Tarand, konfliktide ennetamisest filosoofiadoktor Rein Taagepera, rahvuspoliitikast riigikogu liige Mart Nutt, jpt.

Metsadest, puudest ja loodusest räägivad Eesti tunnustatud asjatundjad ning mõtisklejad. Räägime seentest, ravimtaimedest ja tutvume ööliblikatega.

Toimuvad kanuu- ja loodusmatkad, sportmängud ning orienteerumine. Sangpommi tõstmist demonstreerib maailmameister Ruben Poljakov. Saapaheite maaletooja, Viljandi Ingerisoomlaste Seltsi juht Valeri Luukka tutvustab seda soomlaste poolt leiutatud huvitavat spordiala ja toimuvad võistlused.

Lapsi juhendavad ja loodusalaseid teadmisi jagavad skaudid ja gaidid, samuti kogenud pedagoogid. Juhani Püttsepp räägib huntidest.

Õhtuks pakume võimalust tutvuda Kurgjaga ja vaadata seal Roman Baskini lavastust „Iha jalakate all". Hilisõhtul esineb üks kuulsamaid Venemaa soome-ugri rahvaste folklooriansambleid „Toorama", kes oma meeshäältega on mitmelgi korral võlunud Viljandi pärimusmuusika festivali publikut. Laupäeva lõpetab 80-ndate tantsumuusika, plaate keerutab KUKU Sass.

Suvepäevi juhib Rakvere teatri näitleja Tarvo Sõmer.

Tule ja võta pere kaasa. Osalemiseks on vajalik registreerida kuni 26.juulini http://www.kemo.ee või info@kemo.ee .

Osalustasu metsaühistutele liikmetele ja nende pereliikmetele 10 EUR-i täiskasvanu ja 3 EUR-i kuni 18 aastane kooliõpilane. Eelkooliealised tasuta. Metsaomanikud, kes ei ole metsaühistute liikmed saavad registreeruda mõne metsaühistu kaudu tasu 15 € täiskasvanu või kokkuleppel korraldajatega. Sisaldab toitlustust. Ööbimine telkides, erandkorras majutus ruumides. Teatripileteid ei ole hinna sees.

Jälgige suvepäevade aja- ja läbiviimiskava täpsustumist meie kodulehelt: http://www.kemo.ee