Team Moisar on Keila Tervisekeskuses korraldanud juba 2010. aastast Team Moisar Fight Show nime all taipoksi, K-1 ja tänaseks ka klassikalise poksi võistlusi. Valdavalt on nendel võistelnud Eesti oma sportlased ning põhimatšides ka välismaised külalised. Nüüd on aga kaalukausid tagurpidi pööratud - rohkem on professionaalseid välisvõitlejaid. Pikaajaliste Semtex Gym koostöö partneritega on võetud nõuks tuua kõrgetasemeline Suurbritannia Xplosion Fight Series turniir Eestisse. Lisaks on korraldajad mahutanud üritusele ka 3 supervõitlust, kus astuvad üles erinevad Eesti publikulemmikud. Õhtusele põhiüritusele eelneb juba kell 10.00 hommikul algav ning orienteeruvalt 17.00 lõppev amatöörmatšide seeria, kus võtavad mõõtu Eesti erinevate klubide kasvandikud.

Ürituse üks peakorraldaja Mirkko Moisar kommenteerib asja järgnevalt: „Ürituse eesmärk on tuua kokku valdavalt Ida-Euroopa parimad võitlejad, anda neile võimalus tõestada end nii kõrgel tasemel, pakkuda publikule enneolematut vaatemängu ning ühtlasi näidata kohalikke talente Suurbritannia treeneritele. Eesmärk on ku- jundada sellest üritusest välja Ida-Euroopa traditsionaalne ja suurim mõõduvõtt oma ala professionaalide vahel, kellest edukamatel on eelis pääseda veelgi suurematele turniiridele ja võistlustele Inglismaal." Team Moisar kutsub üles fänne lööma publikurekordit! „Kui viimane publikurekord jäi 600 pealtvaataja peale, siis seekord prognoosime publiku arvuks 800-1000," on Moisar endas kindel.

Ei tasu ära unustada, et fight card loosimine toimub 9. novembril võistluseelsel pressikonverentsil kaalumise järel.

Ürituse piletite eelmüük on juba alanud! Kes soovib ennast võistlejaid ja turniiri puudutava infoga kursis hoida, soovitame jälgida Team Moisar Facebook lehte.

Intervjuu Markko Moisariga

10. novembril toimub Keilas kõrgetasemeline võitlusspordi üritus Xplosion Estonia. Ainsa eestlasena osaleb 8 mehe tiitliturniiril Markko Moisar. Keila Leht tundis huvi, kui kindlalt noor sportlane enne võistlust end tunneb.

Mida ootad 8 mehe turniirilt?

Ikka võitu. Alati tuleb soovida maksimumi, kuigi juba finaali pääsemine on kõva saavutus. Kuidas tegelikult läheb, seda ette ei tea.

Oled sa jõudnud juba tutvuda teiste võitlejatega, kes Keilasse tulevad?

Nad kõik on erinevatest riikidest, ringis pole ma neist kellegagi varem olnud. Internetist leiab nende kohta kindlasti videosid, kuid seni pole ma neid vaadanud. Seda veel jõuab. Ma ei taha liiga vara end turniiri lainele viia, see võib hakata segama treenimist.

Mida tähendab K-1, mille reeglite järgi turniiril võisteldakse?

K-1 on võitlusspordi euroopalik variant, midagi kickpoksi ja tai poksi vahepealset. Siin ei ole mitmed võtted ja löögid lubatud, näiteks küünarnuki löögid. Aga sisult on see siiski võitlussport ja vägagi vaadatav.

Kuidas inglaste seeriaüritus üldse Keilasse sattus?

Suuresti tänu mu vennale, Mirkko Moisarile, kes nendega suhtles. Inglased käisid meil ka külas, tegid meiega koos trenni. Nad teadsid Eestist ja meie klubist üllatavalt palju ja pakkusid lõpuks välja, et võiksime nende nime all sellise tiitliturniiri korraldada.

Kuidas jõudsid võitlusspordi juurde?

Vend Mirkko õhutusel. Tema käis peale, et tuleksin ja prooviksin. Kutsusin mõned sõbrad kaasa, koos oli ägedam. Trenni teha mulle meeldis, jooksin ja mängisin jalgpalli.

Millal tuli äratundmine, et see on sinu spordiala?

Siis, kui tekkis soov kogeda, milleks sa võimeline oled. Kui treeningud läksid raskemaks ja tulid esimesed võitlused.

Mis eeldused peavad olema selleks, et võitlusspordiga tegeleda?

See ala nõuab nii füüsilist kui ka vaimset vastupidavust. Tahtejõud peab tugev olema ja võhma peab jätkuma. Oluline on liigutuste kiirus ja kiire reageerimine. Pead oskama võitlusplatsil mõelda ja õiges rütmis hingata.

Kui sageli tuleb treenida ja milline näeb välja üks treeningpäev?

Treenin kuuel päeval nädalas, seitsmes jääb puhkamiseks. Hommikusel treeningul püüan rohkem peaga töötada, mõtlen seeriaid välja, harjutan poksikoti peal lööke... Õhtustel treeningutel on füüsiline koormus suurem, käin jõusaalis, jooksmas jne. Et edasi areneda , käin ka Tallinnas trennis. Meil on hea võimalus õppida Taimaalt pärit treeneri Fet Chatchawani juures.

Missugustest võitudest tunned kõige suuremat rõõmu?

Vast kõige magusam võit oli selle aasta märtsis Soomes elava hiinlase Minh Lee üle. Olin aasta varem pidanud temalt vastu võtma kibeda kaotuse.

Kuhu tahad välja jõuda?

Eks me kõik soovi jõuda oma ala viljelejate tippu. Kas ja kuidas see õnnestub, oleneb tuhandest asjaolust, kuid eeskätt ikkagi iseendast.