Viimase ürituse idee sündis aasta tagasi Lasnamäe linnaosa valitsuse kultuuri- ja noorsootöö osakonna juhatajal Eve Annusel ning seda algatust toetasid kõik Lasnamäe lasteaiad. Koolieelsete asutuste esindajad võtsid aktiivselt osa talvel toimunud konkursi läbiviimise kava arutamisest, töötasid välja kriteeriumid ning arutasid ka, kuidas tunnustada kõige edukamaid lapsi.

Reglemendi järgi osales konkursil kaks last igast koolieelsest asutusest. Kõik nad pidid esitama enda valikul ühe luuletuse eesti keeles. Üritusel kõlas eesti lastekirjanike Erika Esopi, Leelo Tungla, Olivia Saare, Juta Kaidla,  Ellen Niidu jt looming. Pärast luuletuste esitamist laulsid lapsed koos õpetajatega eesti laule, tantsisid ja mängisid.

Konkursi toetajaks oli Lasnamäe linnaosa valitsus. Igale lapsele anti tänukiri ja raamat. Eriauhindadega, nimelt lauamängudega, premeeris žürii lapsi Mahtra, Liikuri, Kirsike, Lindakivi ja Arbu lasteaedadest. Tänukirjadega tunnustati ka eesti keele õpetajaid laste konkursiks ettevalmistamise eest.

„Kõige olulisem on see, et meil läks täna korda tõeline pidu. Kõik olid pidulikult rõivastatud, lapsed esinesid hästi ning silmad särasid kõigil. See on kõige tähtsam," ütles Alvina Maasik. Samuti avaldas ta lootust, et konkurss hakkab toimuma veel palju kordi ning koostöö lasteaedade vahel saab heaks traditsiooniks.