Viimsi Koolis alustavad E.T.A. Tantsukooli tantsurühmade juhendamist noored ja andekad tantsuõpetajad ja praktikud Julia Koneva (tantsuline treening) ja Teele Ude (ballett). Julia lõpetab sel aastal Tallinna Ülikooli ja on tantsimisega seotud umbes 15 aastat, treeninud ja proovinud mitmeid tantsustiile ning tehnikaid, alustades show- ja tänavatantsust ning lõpetades klassikalise ja rahvatantsuga. Teele Ude alustas oma balletiõpinguid Tallinna Balletikoolis. 2006. aastal liitus ta tuntud Cirque du Soleil trupiga ning tantsinud on ta pea- ja kõrvalosi mitmetes etendustes New Jersey Ballet ja Egleevsky Ballet balletitruppidega. E.T.A. Tantsukooli Viimsi filiaali õppekava koosneb esimesel aastal kahest põhiainest: tantsuline treening ja ballett.

Tantsuline treening on tund, kus õpitakse tantsutehnikat, arendatakse koordinatsiooni ja üldist füüsilist vormi harjutuste ja tantsuliste kombinatsioonide kaudu. Samuti on tähelepanu all jõu- ja venitusharjutused, harjutused diagonaalidel ja pöördetehnika.

Ballett on oluline alus kõikide tantsustiilidega tegelemiseks ning annab vajaliku kehakooli tegeleda ükskõik milliste tantsutehnikatega.

Tunnis tutvutakse klassikalise tantsu alustõdedega, õpitakse distsipliini ja pööratakse tähelepanu "tervele tantsimisele", saadakse hea painduvus, kehahoid ja rüht. E.T.A. Tantsukool on lähtunud oma tegevuste planeerimisel Jaak Jürimäe poolt välja toodud ideest: "Haridussüsteemi siht on muutuvas maailmas toimetulev inimene, kes suudab olla õnnelik, suudab unistada ja unistusi ellu viia, tunda, et ta elul on mingi siht ja väärtus ning kellel on arenev ja terviklikkuse poole püüdlev maailmapilt."

E.T.A. Tantsukooli õpilaste tantsuunistused saavad kindlasti teoks, sest nad on alati oodatud esinejad mitmetel kontsertidel, etendustel, telesaadetes ja festivalidel. Suurema esinemispraktika saamiseks korraldatakse ka ise omaloomingukonkursse, laagreid, kevadisi tantsukontserte ning tantsuetendusi, millega mööda Eestimaad reisida. Muidugi ei saa unustada ka festivali Koolitants, mis on kujunenud üheks tantsukalendri tähtsündmuseks noorte tantsijate hulgas.

E.T.A. Tantsukooli õpilaste suurimateks abilisteks tantsuhariduse saamisel on paljud tuntud ja kogemustega tantsuõpetajad, tantsijad ja koreograafid nii Eestist kui ka välismaalt: Elo Unt, Eliisa Lott, Heili Parras, Piret Viikholm, Marina Volkova, Tuuli Peremees, Dagmar Rang-Saal, Alexis Steeves, Rauno Zubko, Raido Mägi, Jüri Nael, Helena Pihel, Ilma Adamson, Leino Limbach, Paul Bobkov, Krista Köster, Inna Sulg, Teet Kask, Monika Tomingas, Julia Koneva ja Teele Ude.

E.T.A. Tantsukool juhindub Jaak Jürimäe mõttest, et lapsi peab õpetama kunsti armastama. Selleks on vaja muuta kokkupuude kunstiga nauditavaks ja eluliseks, võimaldada piisavalt aega kunstikogemuseks, avastada tõkked loovuse arendamisel, eelkõige julgustama katsetamist ning riskimist turvalises keskkonnas.

Lisainfot leiab kooli koduleheküljelt: http://kool.tantsuagentuur.ee/.

E.T.A. Tantsukool alustab treeningutega Viimsi Kooli aulas. Oodatud on 7-10-aastased lapsed tantsulise treeningu ja balletitundidesse.
_________________________________

ETA Tantsukooli tantsu - tunnid Viimsi Koolis

Tunnid toimuvad: kolmapäeviti: k 18.20-19.20;
neljapäeviti: k 16.10-17.10;
reedeti: k 14.10-15.10 (ballett).

Õpetajad:

Julia Koneva ja Teele Ude.

Esimene tund

2. novembril

Lisainfot:

tel 55 629 659 (Maarja)