„Selliseid külastajaid on käinud Ameerika Ühendriikidest, Taist, Norrast, Austriast, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Hollandist ja teisteski maadest. Tegeledes vahetult klientide teenindamisega olen kuulnud nende edulugusid välismaal, kuid ühtlasi veendunud, et südames peetakse koduks Põltsamaa kanti, mõtetes igatsetakse siia... Mõnigi mõtleb tulevikus Eestisse tagasitulemisele. Põltsukad on maailmas läbi löönud!

Meeldivate kontaktide mõjul tekkis idee kunagised Põltsamaa ja selle ümbruse elanikud paariks päevaks kodupaika kutsuda, korraldada neile seltskondlikke kohtumisõhtuid, kultuurisündmusi, tutvustada piirkonna arengut (Põltsamaa linn on ju palju kaunimaks muutunud) ja pakkuda muudki huvitavat ja silmaringi avardavat. Positiivset tagasidet kavatsusele on tulnud kolleegidelt, sõpradelt ja tuttavatelt Eestis, samuti endistelt põltsamaalastelt raja taga. Põhjalikud ettevalmistused võtavad omajagu aega, mistõttu kokkutulek võiks teoks saada 2015. aasta suvel. Koostööpartneritena soovime kaasata kohalikke omavalitsusi, Põltsamaa kultuurikeskust, noortekeskust, Põltsamaa Ettevõtjate Liitu, teisigi asutusi ja organisatsioone."

Külalistemaja Carl Schmidti maja perenaine peab ka igapäevases teenindamises oluliseks turistidele võimalikult mitmekülgselt Põltsamaad tutvustada. "Kohaliku elu patrioodina pean oluliseks, et meie ettevõte oleks võimalikult põltsamaapärane. Nii on meil menüüs AS Põltsamaa Felix lossiveinid, maitseaineks selles ettevõttes valmistatud sinep (muide 50 a. vanune toode) ja suupisteks E-Piim Põltsamaa meiereis tehtud juust. Peagi paneme 'a la carte lauale Põltsamaa naise Triinu Kuuse välja mõeldud retsepti järgi küpsetatud Triinu rukkileiva. Ulukiliha, mis peagi menüüsse tuleb, hakkame ostma firmalt Adavere Chef Foods. Söögisaalis oleme silmapaistvale kohale vaatamiseks seadnud Põltsamaa ja selle ümbruse inimeste isikupärase ja atraktiivse loomingu, näiteks Katre Arula koostatud raamatu "Ajatud lapitööd", Aili Lombi loodud puzzlestiilis inglise keele õppemängud jms.

Uhkusega näitame külalistele ka tuba, kus ööbisid Põltsamaad külastanud kosmonaudid Georgi Gretško ja Aleksei Leonov, kes meie ettevõttele tänutäheks ka pühendusega fotod kinkisid. Pakume abi ka ekskursioonide korraldamisel nii Põltsamaale, selle ümbrusesse ja kaugemalegi," ütles Ülle Saksniit.

"Külalistemaja Carl Schmidti maja külastatavusele aitab kaasa klientide vahel suuliselt leviv info. Paljud leiavad meid aga üles 41-keelse intenetiportaali booking.com-i kaudu ja samuti eesti portaalidest puhkaeestis ja visitestonia.com," märkis ta.