MTÜ Põlvamaa Patrioot loodi eesmärgiga teadvustada tarbijatele kohalike tootjate ja teenuste eelistamise vajadusest. „Kohalikud ettevõtjad on need, kellele läheb korda ka see, mis toimub meie ümber. Meie liikmed toetavad olulisel määral kohalikku, spordi- ja kultuurielu" nentis ainuke eraisikust MTÜ algataja Riigikogu liige Priit Sibul. Sibul lisas, et inimesed mõjutavad oma käitumis- ja tarbimisharjumustega olulisel määral kodukanti, kuigi ise nad seda võib-olla alati ei märkagi. „Kohalike kaupade ja teenuste tarbimisest saame mitmekordse võidu: esiteks saame tööd ja teiseks toetavad kohalikud ettevõtted enam ka kohalikku elu. Nõnda tekibki positiivne ring, millest kõik võidavad." 

Ettevõtjate ideid ja kohalike toodete olulisust tutvustavad laadal lisaks Sibulale ka värske Põlva linnapea Georg Pelisaar.

Laada peakorraldaja on Põlva Linnavalitsus. Lisaks ettevõtjatele aitab laada korraldamisele kaasa Europe Direct Põlvamaa infopunkt, kes jagab laadalistele Euroopa Liidu alast teavet. Eelmisel aastal korraldasid MTÜ Põlvamaa Patrioot ja Europe Direct Põlvamaa infopunkt Kaubamaja parklas toreda laada ise.

MTÜ Põlvamaa Patrioot asutati mais 2010. Siis ühendasid oma jõud AS Värska Vesi, AS Lõuna Pagarid, AS Arke Lihatööstus, AS Lihapagar ja Põlva Tarbijate Ühistu. Lisaks liitus sel aastal OÜ Emer-Pen. Liikmeteringi oodatakse veelgi täiendust.