Esimeseks alapunktiks on tööelutegevuste läbiviimine, mis kujutab endast organisatsioonide külaskäike noortekeskusesse ja ka väljaspool keskust ning mitmete erialade tutvustamist noortekeskuses.

Noortekeskuses on käinud külas õpilasvahetusorganisatsioon YFU, Ida-Harju karjäärikohvik, ultramaratoni jooksja, tantsuõpetaja, kosmeetik, automehaanik ning infotehnoloog.

Sügisel oli Viimsi noortekeskus ka superstaari staap, mille raames külastati "Eesti otsib superstaari" stuudiot ning viidi läbi TV3 poolt vahendatud tegevusi ja võistlusi superstaari teemadel. Nii valmisid superstaari pildiraam ja lauamäng, anti superstaari saates osalejatele stiilinäiteid, ennustati võitjat jne.

Veebruaris on plaanis külastada Tallinna Ülikooli ning soovijad saavad veeta päeva tudengivarjuna, viibides üliõpilasega terve päeva ülikoolis loengutel, raamatukogus, ühiselamus.

Ülikoolis toimuvad ka karjääriplaneerimise ja erialasid tutvustavad üritused. Teise alasuunana viiakse läbi kogukonna arengut toetavate noortealgatuste fondi ehk NAFi projekte, mida noored saavad ise esitada noortekeskusele.

Eelkõige on oodatud 12-16aastaste projektid, kuid vastu võetakse ka sellest vanusest nooremate ja vanemate taotlusi. Noored, kes plaanivad kirjutada projekti, saavad abi ja nõu Viimsi noortekeskuse noorsootöötajatelt, kes aitavad projekti kirjutada, eelarvet koostada, üritusi läbi viia ning aruandlust koostada. Projektide vastuvõtmise otsustab neljast kohalikust noorest ja noorsootöötajast koosnev komisjon, kes projekte hindab ning kaalutleb nende vajalikkust ja rahastamisvõimalusi.

Esitatud on projekt lauamänguturniiri läbiviimiseks, mille raames soetatakse Viimsi noortekeskusesse uusi lauamänge, mida saab mängida nii võistlusturniiril kui ka tavapäevadel meelelahutuseks.

Käigus on ka Viimsi noortekeskuse värviraamatu projekt, millele noored joonistavad pildid ja teevad kujunduse ning annavad seejärel trükki.

Kuuldavasti plaanitakse esitada ka ehete valmistamise töötoa ning Viimsi noortekeskuse raadio projektitaotlus.

Kolmas projekti punkt on huvitegevus 7-16aastastele noortele. Viimsis alustas sügisel tööd meediaring, mis käib koos kolmapäeviti kell 16-17.30 Viimsi Kooli suures majas. Osavõtt on tasuta.

Meediaringis õpitakse elementaarset arvuti kasutamise oskust: õpitakse kujundama ja liigendama teksti, tegema tabeleid, kodulehekülgi, kujundama infotrükiseid, töötlema pilte ja videosid jne. Kasutatakse enimlevinud programme, et noortel oleks tulevikus võimalus õpitut rakendada ülesannete lahendamisel ka koolitöös või tööelus. Meediaringi juhendab Tallinna Ülikooli tudeng Viljar Lumi. Ringi on oodatud osalema kõik huvitatud noored.

Neljandaks teostatakse projekti raames mobiilset noorsootööd (MoNo), mis kujutab endast tööd väljaspool noortekeskust. Nimelt liiguvad noorsootöötajad tänavatel, kaubanduskeskustes, koolides ja noorte kogunemiskohtades, et viia noortega läbi huvitavaid tegevusi ning kutsuda neid kasulikult aega veetma pigem noortekeskuses kui tänaval. MoNo läbiviija on noorsootöötaja, kes on saanud vastava koolituse ning on pädev suhtlema ka riskigruppi kuuluvate noortega. MoNo raames taotletakse noorte mitteformaalse hariduse levikut noortekeskuse kaudu.

Infot ürituste ning projektide kohta saab Viimsi noortekeskusest, Facebooki leheküljelt Viimsi ja Randvere noortekeskused või meie koduleheküljelt www.viimsinoortekeskus.tk