Eestimaa Ühendatud Vasakpartei liider Valev Kald kõneles vasakpoolsete programmist, mis näeb kadu üleilmsele kapitalistlikule ärakasutamisele.

"Kõigis töörahva ja õppiva noorsoo hädades on süüdi rahvusvahelised pangad, eesotsas Euroopa Keskpangaga, samuti rahvusvahelised suurkorporatsioonid ning riiklike huve esindav  Euroopa Ministrite Nõukogu, deklareeris eestkõneleja. "Euroopa vajab vahetust, meie muudame Euroopat," oli eestkõneleja kindel.

Vasakpoolsed kavatsevad Euroopat, aga ka kogu maailma muuta, tuginedes sotsialismi, kommunismi, töölisliikumise, feminismi ja soolise võrdõiguslikkuse ideaalidele, jätkusuutlikule majandusele ja keskkonnakaitsele.

Kõik need ideaalid on kirjas vasakpoolsete manifestis, mida Valev Kaldi kinnituselon trükitud 220 000 eksemplari nii eesti kui vene keeles ja mida Eestimaal nüüd otsepostitusega levitatakse. Manifest levib tallinna "mägedes", Tartu õppiva noorsoo hulgas, samuti Narvas, Kohtla-Järvel ja Peipsi piirkonnas.

Küsimuste-vastuste voorus kõneles Saksamaa vasakpartei Die Linke juht Claudia Haydt Ukraina kriisist. Die Linke oli oma juhatuses leidnud, et selles kriisis on süüdi kõik kolm osapoolt: Euroopa Liit,  Ukraina ja Venemaa. Ukraina peaks jääma neutraalseks, mitte ühinema EL-ga, siis oleks ka Venemaa Ukraina suhtes neutraalsem.

Tšehhi Demokraatliku Sotsialismi partei juhatusse kuuluv Jiri Hudecek jäi hätta küsimusega, kuidas kavatsevad vasakpoolsed saavutada inimeste vahelist võrdsust.

"Kui saavutame Europarlamndis enamuse, kehtestame tugevama jõuga omad seadused ja võrdsus saabubki," arvas Jiri Hudecek.

"Soome traditsioonilisele heaoluühiskonnale on peatselt lõpp tulemas," oli kindel Soome Kommunistliku partei esindaja Juhani Pekka Väisanen. "Vähenevad kulutused haridusele, tervishoiule, sotsiaalhoolekandele. Samas kasvavad kaitsekulutused. Soome ei peaks ühinema NATO-ga," on Juhani Pekka Väisaneni kinnitusel Soome kommunistide kindel seisukoht.