Varsti alustati aga väikest jalutuskäiku Lustivere hooldekodu suunas, kõige enne kõndimas koolidirektor Kaire Kampus. Kaasasa võeti rehad ja luuad, sest õpilased ja õpetajad läksid korrastama hooldekodu ümbrust. „Ilus on vaadata, kui lapsed aitavad kõik korda teha," ütles hoolealune Mari. „Sooviksin meelsasti Euroopa Liidu riikides reisida, kuid kahjuks tervis enam ei võimalda. Kui noorem olin, sai vaid mööda Nõukogude Liitu sõita. Välismaale naljalt ei pääsenud. Hea aga, et tänaste noorte jaoks on kõik piirid avatud ja nad saavad avardada oma silmaringi, kasutada erinevaid õppimise ja töötamise võimalusi," rääkis väärikas ja särtsakas vanaproua.
„Mõistagi on oluline, et Eestis rohkem tööd jätkuks. Olen aga ajalehtedest lugenud ja kuulnud, et uute töökohtade loomist soodustab ka ettevõtluse arendamine Euroopa Liidu fondidest laekunud rahadega," lisas ta.

Lustivere hooldekodu elanikud, töötajad ja põhikooli pere kogunes ajaloolise mõisahoone trepile ühispildile. Pildistas teenekas harrastusfotograaf Vahur Kukk.

Seejärel mindi tagasi koolimajja. Koos õpilaste ja pedagoogidega tulid kaasa hooldekodu kliendid. Neid, kes ise kõndida ei saa, sõidutasid kooliõpilased ratastooliga. Siseneti koolimaja aulasse, kus Vahur Kukk ja Astrid Paulus viisid läbi Euroopa Liidu teemalise mälumängu. Tunda oli tarvis Euroopa Liidu juhtivaid poliitikuid, Eesti esindajaid Euroopa Liidu parlamendis, teada organisatsiooni ajalugu. Küsimus, kes mängis Eesti teatrilaval esimesena Joosep Tootsi, sobib hästi kokku Euroopa Liidus aktuaalse soolise võrdõiguslikkuse temaatikaga. Nimelt esimene Toots oli hoopiski tuntud naisnäitleja Mari Möldre.

Kõige rohkem õigeid vastuseid andis kaheksanda klassi võistkond. „Küsimused olid huvitavad. Vajasid kohati ka nuputamist, kuid üldiselt teadsime kõiki vastuseid," ütles kaheksanda klassi neiu Laura Mugu.

Paljudele küsimustele vastasid õigesti ka hooldekodu elanikud. Mälumängu võitjaid ja osalejaid premeerisid Vahur Kukk ja Astrid Paulus Euroopa Liidu teemaliste meenetega.

Hoolealused tundsid ka huvi, kas oleks võimalik kohtuda Eesti saadikutega Euroopa Liidu parlamendis. Iseäranis oldi huvitatud kohtumisest Indrek Tarandi ja Kristiina Ojulandiga.

Vahur Kukk ei andnud konkreetseid lubadusi, kuid pani soovid kõrv taha.

Euroopa Päev Lustiveres lõppes ühise rosinakringli söömise ja kõrrejoogi joomisega.

„Homme on küll laupäev, kuid taas tuleb minna tegema euroteavitustööd, kuid seda kord juba uude paika, kus ootavad uued inimesed. See on aga ettevõtmine, millest alati energiat ammutan," lausus Vahur Kukk. Tema töökaaslane Astrid Paulus otsustas puhkepäeva siiski kodule ja perele pühendada.