■■■

HAKAplast OÜ ettevõttes hargnes jutuajamine tööjõu probleemide üle. See ettevõte töötab 7 päeva nädalas katkematu tootmisega. Tööl on praegu 21 inimest. Ettevõtte juht Kaul Augasmägi andis ka ülevaate tootmisliinide tööst ning rääkis müügitegevusest.

■■■

Vohnja lasteaed-algkoolis anti külalistele päevakohane kontsert, lapsed laulsid ja lugesid luuletusi isamaast ja oma kodust.Pikk eeskava kanti ette suure innu ja kindlusega. Oli tunda, et lapsed ja nende juhendajad olid tõsist tööd teinud. Tähelepanuväärne oli ka see, et 17 õpilasest oli laval 16, vaid üks õpilane puudus haiguse tõttu.“Vohnja kooli õpilased on julged, ei nad karda lavale tulekut,“ mainis pärast kontsertikooli direktor Õnne Kiviperk.

■■■

Vallamajas tutvustas vallavanem Aivar Lankei maavalitsuse töötajatele käsilolevaid projekte ja rääkis Hulja aleviku arendamisest.

■■■

23. veebruaril oli valla külaliseks sotsiaalminister Hanno Pevkur. Ta esines Kadrina keskkoolis loengutega õpilastele. Sõna võttis ka kooli direktor Arvo Pani. Lapsed andsid külalise auks kontserdi.

■■■

Seejärel suundus minister koos vallajuhtidega Kadrina tervisekeskusesse, kus arenes jutt tohtrite palgast, Soomes töötamisest, asendusarstide leidmisega perearsti puhkuse ajaks jne, aga ka erialastest küsimustest, millele kõigile minister Pevkur ka vastuse andis.

■■■

Päevakeskuses käis jutt eakatele lähedaste probleemide ümber. Päriti, mis saab pensionitõusust, kas see ikka tuleb? Ministri küsimusele

– kuidas olete rahul perearstidega – tuli üksmeelne vastus, et ollakse rahul. Küsimusi tekitas pensionikoefitsiendi arvutamine. Miks see pole kõigil 1,0, vaid mõnel vaid 0,3. Ministri vastus: see oleneb inimese tööpanusest ehk palga suurusest. „Riiklik pension ei kao kuhugi,“ sellise optimistliku tõdemusega lõpetas minister jutuajamise.

■■■

24. veebruari keskpäeval toimus pärgade asetamine Vabadussamba jalamile. Osales ka Kadrina Kaitseliidu kompanii.

■■■

Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril oli rahvamajas pidulik aktus ja kontsert. Päevakohase kõne pidas Ain Suurkaev. Volikogu esimees ja vallavanem andsid üle haridusstipendiumid neljale noorele, märgiti ära agaramate doonorite tegevus jne. Meeleoluka kontserdi pärimusmuusikast andsid Triinu Taul ja Peeter Rebane. Muusikalist kosti pakkus Kadrina pasunakoor.