"Nii on muudetud kas siis kodukoha elu paremaks või hoopis mõnele ühiskonnas olulisele probleemile lahendusi otsitud. Mul on hea meel, et Eestis on tublisid ja ettevõtlikke inimesi, kellele on oluline kodanikuna ühiskonnale midagi tagasi anda," ütles Evelin Ilves.

Ta tunnustas UNICEFi ka Eesti laste murede ja probleemide varase märkamise eest. "Laste vastu suunatud vägivalla vastu võitlemine, vaesuse ja ebavõrdsuse vähendamine ning lapsevanematele suunatud teavitustöö on väga oluline missioon. UNICEF on siinkohal teinud tunnustust väärivat tööd," lisas Evelin Ilves.

UNICEFi esindaja Toomas Palu ütles, et korrastustööde raames toimus ka ühine vestlusring, kus põhiteemadeks olid maa, leib ja lapsed. "Evelin Ilves on alati olnud pereväärtuste ja tervislike eluviiside eest seisja, seetõttu oli väga huvitav kuulata just tema mõtteid nendel teemadel," märkis Palu.

Evelin Ilves on olnud patrooniks ka Kuressaares toimunud UNICEFi Sinisel nädalal. Käesoleval nädalal aitavad vabatahtlikud läbi viia hulgaliselt tegevusi UNICEFi Sinise Nädala raames Tallinnas, 2. mail peeti talgupäev Sillamäe lastekodu "Lootus" haljasala korrastamiseks ja akende pesuks ning sõbrapäeval koguti Solarise keskuses ühiselt annetusi Haiti maavärina ohvrite laste toetamiseks.