Poolat esindab Eestimaa poolakate seltsi juures tegutsev ansambel Laikonik (juhedaja Halina Kisalts). Tallinnas tegutsev tantsuansambel Terek (juhendaja Ilona Thagazitova) tutvustab kabardiinia kultuuri ning elurõõmus Stuudio Joy esindus Valgast toob killukese vene traditsioonidest. Lisaks poola, gruusia ja vene rütmidele aitavad päikest looja laulda ka Liinatsuraq Tartust ja Põlva Seto Selts, kes tutvustavad Eesti kagunurgas elavate setode laulutraditsiooni, ning Eesti kooriklassikat esitav Mooste segakoor. Järveäärsesse tseremooniasse toob eksootikat festivali peaesineja, Nepaalist pärit ansambli Rodrighar Nepal oma kirka muusika ja tantsuga.

Pärast päikseloojangut, kell 21.30, jätkub festival vähemusrahvuste kontserdiga, kus astuvad üles kõik eelpool nimetatud kollektiivid ning peaesinejana ansambel Rodrighar Nepal oma täispika programmiga. Ühtekokku saab reedesel päeval erinevatel kontsertidel nautida vähemalt seitsme erineva rahvakillu muusikat. Nii avakontsert kui ka õhtune vähemusrahvaste kontsert toimuvad spetsiaalselt kontsertsaaliks projekteeritud Folgikojas (ehitatud 1905, renoveeritud 2010), mille jakuutia kaminaga varustatud lava ja tipptasemel heli- ja valguspargiga saal mahutab kuni 500 külastajat.

Järjekorras 13. Eesti rahvamuusikatöötluste festival Moisekatsi Elohelü (Mooste Eluheli) toimub igal aastal jüripäeva paiku ning on kutsutud ellu selleks, et eesti rahvamuusika ei kaoks, vaid elaks edasi muutuvas ajas, uutes traditsioonides ja vormides. Festivali ainulaadsus seiseneb festivali teisel päeva toimuval loomingulisel võistluskontserdil, mis nõuab võistlejatelt eesti pärimusmuusika tundmist, väga häid interpreteerimisvõimeid ja heal tasemel muusikaliste seadete tegemise oskust. Festivali võistluskontsert on Eestis ainulaadne rahvamuusikaalane loominguline konkurss, kus hinnatakse ja tunnustatakse eesti rahvamuusika põhiväärtusi, olles avatud nii professionaalsetele kui harrastusmuusikutele Eestist ja väljaspoolt.

Festival jätkub erinevate vabalava kontsertide ja õpitubadega ka laupäeval, 28. aprillil ning kulmineerub kell 18 algava võistluskontserdiga.

Festivali päevapilet maksab 10 eurot ning pileti saab osta kohapealt.

Festivali korraldab MTÜ Folgisellide Selts ja Mooste vald.