11. septembril oli Filmitalgute viimane võttepäev, kus salvestati pikemal võtteperioodil filmimata jäänud materjal. Kokku on siiani Filmitalgute filmi valmimisse panustanud 1444 vabatahtlikult tegutsenud inimest.

Filmitalgute võtted kestsid 3. augustist 11. septembrini; võttepäevi oli kokku 18. Maakondlikke filmitalgulisi oli Eesti peale kokku 50, filmivõtted kaasasid kokku 60 amatöörnäitlejat. Lisaks professionaalsetele võttemeeskonna liikmetele reisis tuuril kaasa ka 10 vabatahtlikku meeskonna püsiliiget, ehk "superjukut", kes leidsid end esimest korda täispika mängufilmi võtetel. Kui lisada juurde kõik stsenaariumi arendajad ja filminäitlejakoolitustel näitlejaks pürgijad, massistseenilised, ning ettevalmistuste abikäed, on senini Filmitalgute filmi valmimisse panustanud 1444 inimest üle Eesti. Lisaks on Filmitalgutega kaasatud 45 filmiprofessionaali, 51 erasponsorit, kodulehel registreerunud 4389 inimest, Facebooki kommuuniga liitunud 1375 inimest, ja kodulehel üle 88 000 unikaalse uudistaja. Seega on Filmitalgute film Eesti filmi ajaloo suurima meeskonnaga film.

Filmitalgute rahvafilmi levitamise ettevalmistustes saab publik kaasa lüüa treileri ja plakati konkurssides: antakse ette kas klipid või fotod filmist, mille põhjal võib pakkuda enda nägemust treilerist ja plakati kujundusest. Valitud kunstnikud saavad kutse Filmitalgute filmi esilinastusele ning tunnustuse - just nende treilerit/plakatit kasutatakse Filmitalgute filmi promomiseks!

Lili Pilt, Filmitalgute rahvafilmi levijuht
lili@filmitalgud.ee
+37253324618